string(1) "a"

Bij wonen horen droogbloemen

Wil je jouw huis of werkplek voorzien van wat kleur, mooie vormen en prachtige droogbloemen?

Guido van Loon 25 Februari 2022

Dan kun je niet misgaan met een indrukwekkend droogbloemen boeket. Een droogboeket bestaat uit diverse kleuren, soorten en vormen droogbloemen. Wij leggen hier kort uit waarom droogbloemen in jouw huis niet kunnen missen. 

Droogbloemen: wat zijn dat? 

Gedroogde bloemen is een populaire decoratietrend, vaak gebruikt in droogboeketten, arrangementen of kransen. Ze kunnen worden gebruikt om kleur en textuur toe te voegen aan elke kamer, en ze maken unieke geschenken. Droogbloemen worden gemaakt door al het water uit verse bloemen, welke het beste hun kleur / vorm en stijl houden, te verwijderen. De bloemen worden dan in een droge omgeving geplaatst en enkele dagen aan de lucht te drogen gelegd. 

Droogbloemen boeket

Een boeket van droogbloemen bestaat uit, je raadt het al: droogbloemen. Hoewel het boeket voornamelijk uit verschillende kleuren / vormen en soorten bloemen bestaat, worden er ook vaak andere decoratiemateriaal aan een droogboeket toegevoegd om zo het boeket een net wat andere stijl toe te kennen. Zo kun je denken aan hout, takken en veren. Door de combinatie van verschillende bloemen, kleuren en decoratiemateriaal creëer je een kunstwerk dat maandenlang mooi en kleurrijk blijft. Het is om die reden ook niet gek dat in de meeste huizen, kantoren en horecagelegenheden droogbloemen te vinden zijn. 

Verzorgen is kinderspel

Met de aanschaf van verse bloemen of planten, zul je het een en ander moeten voorbereiden om ervoor te zorgen dat deze zolang mogelijk mooi blijven. Daarbij hebben planten vaak een doorlopend proces van verzorging nodig. Met droogbloemen is dat verleden tijd. Zo kun je maandenlang genieten door er alleen voor te zorgen dat de droogbloemetjes niet in de zon staan én geen water krijgen.. dat is handig, toch? 

Conclusie

Een kleurrijk of juist natuurlijk boeket bloemen doen iets met je. Het maakt je vrolijk, het helpt je ontspannen en dat vaak zonder dat je het bewust doet. Het nadeel echter is dat het continue hebben staan van een vers boeket vaak enorm duur is. Gelukkig is dat met de droogbloementrend verleden tijd. Zo kun je maandenlang een prachtig droogbloemen boeket in jouw huis hebben staan, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. 

Onze tip: Ben je op zoek naar een stijlvol droogboeket of een ander product met droogbloemen? Ga dan naar Droogbloemetjes.nl en kies jouw favoriete product met droogbloemen uit.

 

Reacties