Droogbloemen in je interieur

Droogbloemen hebben het afgelopen jaar een echte comeback gemaakt. Ook dit jaar zijn de gedroogde bloemen nog een grote trend!

Guido van Loon 18 Februari 2021

Het zijn leuke accessoires die je op allerlei manieren kunt verwerken in je interieur. In dit artikel geven we een aantal handige tips om de droogbloemen langer mooi te houden en delen we drie toffe styling ideeën.

Droogbloemen cadeau doen

Droogbloemen zijn niet alleen mooi voor in je eigen interieur, maar ook heel tof om cadeau te geven. Leuke tip: kijk eens op de website van BloomPost. Zij verkopen verschillende soorten brievenbus bloemen die je bij iemand thuis kunt laten bezorgen. Stuur bijvoorbeeld een bosje gedroogde bloemen naar je beste vriend(in) of geef je moeder een lief cadeau in deze vreemde tijd. Je kunt er zelfs nog een persoonlijke kaartje aan toevoegen.

Juiste plek in huis

Als je droogbloemen hebt gekocht of gekregen als cadeautje, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Denk daarom goed na voordat je de gedroogde bloemen ergens neerzet. Zorg ervoor dat ze niet in direct zonlicht staan, dat de plek niet te vochtig is en dat je er niet snel tegenaan stoot.

Houdbaarheid droogbloemen

Als je alle tips voor de juiste plek nauwkeurig opvolgt, gaan de droogbloemen ongeveer 6 tot zelfs 12 maanden mee. De exacte houdbaarheid is afhankelijk van het soort. Naast gedroogde bloemen zijn er bijvoorbeeld ook gedroogde takken en tarwe verkrijgbaar. Deze soorten zijn een stuk harder en hebben daarom een levensduur van wel een paar jaar. Een algemene tip is om de gedroogde bloemen zo min mogelijk aan te raken. Zo voorkom je dat de bladeren kapot gaan of uit gaan vallen. Wil je de bloemen toch verplaatsen? Pak ze dan altijd voorzichtig vast aan de onderkant van de steel.

Droogbloemen als slinger

Er zijn verschillende manieren waarop je droogbloemen kunt verwerken in je interieur. Bij een boeket of grote gedroogde bloemen zoals rozen is het heel leuk om er een slinger van te maken. Maak de steeltjes stevig vast aan een touw en bevestig de bloemenslinger aan het plafond of de muur.

Boeket droogbloemen in een vaas

Natuurlijk kun je droogbloemen ook gewoon in een vaas zetten. Laat ze nog mooier uitkomen door te kiezen voor een vaas in een bijpassende kleur en/of met een uniek design.

Gedroogde bloem in fotolijst

Een klein gedroogd bloemetje kun je inlijsten en als een kunstwerk aan de muur hangen. Dit werkt het beste als de fotolijst volledig van doorzichtig glas of kunststof is gemaakt.

Reacties