Een warm welkom met een sfeervolle hal

De welkomsthal (of kleine gang) geeft de eerste indruk van jouw woning. Loop eens naar binnen en vraag jezelf af: is het een warm welkom?

Guido van Loon 29 November 2021

Als het antwoord nee is, kun je direct aan de slag met de onderstaande tips. Deze aanpassingen geven de hal zeker een sfeervolle uitstraling!

Opgeruimd staat netjes

Alle sfeervolle elementen komen niet goed tot zijn recht als het een rommeltje is. Ruim de hal daarom eerst netjes op. Koop een kast met veel opbergruimte, monteer een trendy kapstok aan de muur en zet een mooie opbergmand in de gang. Staan er ook regelmatig schoenen in de gang of hal? Zet deze dan op een schoenenrek of schaf een schoenenkast aan.

Luxe vloerkleed of stijlvolle deurmat

Om de vloer mooi schoon te houden en tegelijkertijd meer sfeer toe te voegen, leg je een stijlvolle deurmat op de grond. Zorg ervoor dat de kleur naadloos aansluit op de uitstraling van de vloer. Ook een luxueus vloerkleed is een mooie toevoeging aan de hal. Bij Mattador kun je beide varianten geheel op maat laten maken en ben je verzekerd van hoge kwaliteit. Als je nog twijfelt over de kleur, kun je een gratis stalenkoffertje met de gehele kleurcollectie aanvragen.

Warme kleuren en materialen

Je kunt een kleine hal groter laten lijken door veel lichte kleuren te gebruiken. Voor een gezellige sfeer is het alleen mooier om ook warme accenten toe te voegen. Geef bijvoorbeeld één muur een warme kleur en voeg een aantal meubels en accessoires toe van warme materialen. Hout is hier het perfecte voorbeeld van. Het grote voordeel van hout is dat er altijd wel een item te vinden is dat aansluit bij jouw stijl. Licht hout past mooi bij een Scandinavische look en donkerbruin zorgt juist voor een stoerdere uitstraling.

Muurdecoratie met persoonlijke touch

Bij binnenkomst mag het direct duidelijk zijn dat de gasten jouw woning zijn binnengestapt. Hang dus gerust persoonlijke decoratie aan de muur. Dit kan een schilderij met emotionele waarde zijn, een portret van jouw kinderen of een grote fotowand.

Het effect van groen

Planten doen erg veel voor de sfeer. Niet alleen in de woonkamer, maar ook zeker in de hal en gang. Zet een aantal kleine plantjes op de kast of koop juist een extra grote kamerplant als je daar de ruimte voor hebt.

Functionele verlichting en sfeerverlichting

Vaak wordt er enkel gedacht aan de functionele verlichting. Een felle plafondlamp is natuurlijk handig als je de juiste jas wil zoeken in het donker, maar doet niets voor de sfeer. Plaats daarom minimaal één sfeerlampje in de hal met een warme kleurtemperatuur. Het liefst een energiezuinige LED lamp.

Reacties