Foto: hoela-hoep-thuis-sporten

Een hoelahoep voor een goede work-out

Sporten in eigen huis is helemaal van deze tijd. Er kan echter wel een zoektocht nodig zijn, om de meest geschikte thuissport te vinden.

Guido van Loon

Zo kan je een fitnessruimte creëren, maar misschien is een hoelahoep wat voor jou. Met een hoelahoep train je diverse spieren, het voordeel is dat je het overal kan doen.

Train je hele lichaam met een hoelahoep

Hoelahoepen is een heerlijke vorm van beweging zonder dat je daarbij het gevoel krijgt, dat je iets vervelends aan het doen bent. Met een hoelahoep train je al snel je heupen, al spelen er meer lichaamsdelen mee, dan je in eerste instantie denkt. Zo neem je bijna je hele bovenlichaam mee in een work-out met een hoelahoep en je buikspieren worden er ook door gestimuleerd.

Met de hoelahoep train je alles vanuit je middel, precies de plek, waarop je vaak makkelijk de meeste kilo's verzamelt. Andere lichaamsdelen werken echter net zo hard mee, waardoor bijna alle spiergroepen aan bod kunnen komen. Je werkt zonder het door te hebben aan je spieropbouw, maar ook verbrand je calorieën.

Bij Shapenation kan je diverse hoelahoepen vinden, kies bijvoorbeeld telkens een zwaarder gewicht uit, wanneer je verder gevorderd raakt. Voor meer uitdaging, pak je er een stel halters bij, zo worden je armen en schouders ook getraind. Je kan jezelf heel lang blijven uitdagen met een hoelahoep en het is bijna overal wel uit te voeren.

Sporten in eigen huis en makkelijk mee te nemen

Een ruimte maken in je huis om een sport te beoefenen, kan om meerdere redenen ideaal zijn. Je kan dan altijd even bewegen, zelfs al is het maar een kwartiertje. Een hoelahoep kan je voor je tv gebruiken, zo kan je regelmatig een momentje inlassen. Voor je het weet, ben je spelenderwijs een stuk slanker en fitter aan het worden.

Het gevoel dat je helemaal ergens naartoe moet en daarbij soms zelfs het weer moet trotseren, is er dan niet bij. Een hoelahoep is tevens eenvoudig te transporteren, met name als je er één koopt die makkelijk uit elkaar te halen is. Hoe fijn is het wel niet om jouw favoriete sport altijd binnen handbereik te hebben.

Het enige waarop je hoeft te letten, is de ruimte om je heen. Je wilt uiteraard niet alles omstoten, wanneer je lekker bezig bent. Er is vaak wel ergens een plekje te vinden, om even wat aan je beweging te doen. Om een gezond leven te kunnen leiden, heb je daar altijd beweging bij nodig. Het is dan ook ideaal, als je makkelijk aan die beweging voldoen kan, zonder daar veel tijd, energie en geld aan kwijt te zijn.

Reacties