De meest magische tijd van het jaar is aangebroken

Omdat extra beetje sfeer en magie in huis te halen, denken we aan Alessi.

01 December 2018

Speelse kerstballen, een design kerstboom en een charmant kerstafereel sieren deze Kerstmis ons interieur.

De boom in

De collectie kerstballen worden FaberJori gedoopt omdat ze gedesigned werden door Marcello Jori die op zijn beurt geïnspireerd werd door de Iconische Fabergé-eieren.

Dit jaar wordt de kerstbalfamilie uitgebreid met zes leden, met een knipoog naar de literaire wereld. Ik stel je graag voor aan: Cuore and Cuora”, “Bianca, la Balena Buona” (“Bianca, the good whale”), “Cigno di Primavera” (“Spring Swan”), “ Il Vecchio e il Mare” (“The Old Man and the Sea”), “Re Coccinello” (“King Ladybird”) and “Palla di Fidanzamento” (“Engagement Bauble”).

Bark crib door Boucquillon & Maaoui
Bark crib door Boucquillon & Maaoui - € 95

Happy Eternity Baby door Marcello Jori & Massimo Giacon

Happy Eternity Baby door Marcello Jori & Massimo Giacon - € 95


Traditie in een designjasje

Een kerststal aan de boom plaatsen, is voor sommigen een achterhaald idee. Toch kunnen we niet ontkennen dat het een sfeermaker is. Kies voor een designoptie als je van traditie met een twist houdt.

Michel Boucquillon en Donia Maaoui staken de komst van kindje Jezus in een metalen jasje en voegden hun herkenbare Bark-stijl eraan toe.

Het sierlijke Happy Eternity Baby is dan weer een geheel andere blik op het kerstritueel. Massimo Giacon en Marcello Jori bundelen hun artistieke talenten en daaruit kwam dit kleurrijke kerststalletje. Het porcelein werd handgeschilderd en bevat ook ruimte om een lichtje te plaatsen. Het is een stuk die de magie van Kerstmis volledig beaamt.

Dennen design

Niet iedereen is fan van een echte naaldboom in de living, ook niet van zo'n plastic exemplaar. Gelukkig zijn Kerstmis en design een knap duo. Boucquillon en Maaoui creëerden deze stalen boom met magneten om vrolijke herinneringen aan te hangen. Zo wordt Kerst nog persoonlijker.

Bark for Christmas tree door Boucquillon & Maaoui

Bark for Christmas tree door Boucquillon & Maaoui - € 75