Foto: Kerstbal

Interieurtrends voor kerst 2023: trends voor een betoverend feestseizoen

Welke kersttrend ga je zelf toepassen om een betoverende kerstsfeer te creëren in huis?

Marlou 28 Oktober 2023

Kijk jij al uit naar het gezellige feestseizoen? Verdiep je dan alvast in de decoratie- en interieurtrends voor de kerst van 2023! In dit artikel zetten we de leukste inspiratie voor je op een rijtje. Welke kersttrend ga je zelf toepassen om een betoverende kerstsfeer te creëren in huis?

 1. Less is more: minimalistische kerstversiering
  Dit jaar draait het vaak om eenvoud en minimalisme, oftewel: less is more. Het kleurenpalet is ingetogen. Dit zie je onder andere terugkomen in de kerstballen in kleuren zoals wit en mat goud. Het resultaat is erg elegant en met de toevoeging van sfeervolle kerstverlichting zeker niet saai!
 1. Natuurlijke elementen: breng buiten naar binnen
  Tijdens de kerst van 2023 wordt het buitengevoel naar binnen gehaald. Bijvoorbeeld door natuurlijke materialen als hout te gebruiken, maar ook door andere natuurlijke elementen zoals dennenappels en echte takken als versiering te gebruiken. De decoratie voegt een rustieke sfeer toe aan je interieur. Daarnaast is het erg leuk om zelf creatief aan de slag te gaan met natuurlijke items. Creëer bijvoorbeeld een mooi kerststukje voor op tafel met kastanjes en dennentakken.
 1. Duurzaamheid: verantwoord versieren
  Duurzaamheid blijft een belangrijke trend op interieurgebied, dus ook tijdens de feestelijke kerstperiode. Kies voor herbruikbare kerstdecoratie van hoogwaardige kwaliteit. Hiermee verminder je het gebruik van wegwerpartikelen en hoef je door de lange levensduur minder gauw nieuwe items aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld een mooie kunstkerstboom kopen, kiezen voor energiezuinige LED verlichting of je richten op kerstversiering van gerecycled materiaal.
 1. Technologische snufjes: slimme verlichting
  Moderne technologie vindt steeds vaker z’n weg naar de kerstdecoratie. Zo zijn slimme verlichtingssystemen erg populair geworden de afgelopen tijd. Met deze systemen kun je de helderheid, kleur en brandtijd van de kerstverlichting gemakkelijk aanpassen. In veel gevallen is de duurzame LED verlichting zelfs te bedienen met een app op je telefoon.
 1. Eclectisch: mix van verschillende stijlen
  In tegenstelling tot de eerste ‘less is more’ trend, blijft ook de eclectische stijl deze kerst erg geliefd. Het betekent dat er verschillende stijlen met elkaar worden gecombineerd, ook al lijken de kleuren en prints met elkaar te botsen. Het geheel oogt speels, uniek en levendig. Je kunt er je eigen smaak goed in kwijt! Kies bijvoorbeeld niet alleen voor simpele zilveren kerstballen, maar voeg ook parelkettingen en gekleurde veren toe voor een verrassende mix.

De kersttrends van 2023 lopen uiteen van minimalistisch tot eclectisch. Toch is er een duidelijke voorkeur voor duurzame producten en komen er steeds vaker technologische snufjes bij kijken. Welke trend is jouw favoriet?

Reacties