Foto: 5-beste-schoonmaaktips

5 superhandige schoonmaaktips die jou gaan helpen

Vervelende klusjes in huis: bijvoorbeeld je glazen douchedeur schoonmaken of sportschoenen geurvrij krijgen. Wij helpen je met de vijf beste schoonmaaktips!

Guido van Loon

Het is vaak niet het leukste klusje in huis - schoonmaken. En soms lijkt het ook wel alsof het niet eens écht effect heeft. Dat is natuurlijk helemaal frustrerend en voelt als zonde van je tijd. Maar als je resultaat van je werk ziet, is het al weer een stuk minder erg. Daarom delen wij de 5 beste schoonmaaktips hier met jou.

1. Je ramen streepvrij

Je hebt je ramen gezeemd maar hoe zeer je ook je best hebt gedaan; je ziet nog steeds strepen! Erg frusterend. Gelukkig is dit vrij simpel op te lossen, je hebt hier niet eens speciale schoonmaakmiddelen voor nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje witte wijnazijn te mengen met water en vervolgens hier een theelepel Maizena aan toe voegen. Je zult zien: al het vuil verdwijnt van je ramen en ziet geen strepen meer!

2. Glazen douchedeuren brandschoon

Vind jij het ook zo lastig om je glazen douchedeuren schoon te krijgen en te houden? Dan hebben wij dé tip voor je: gebruik een staalsponsje. Je maakt hem nat met een klein beetje water en schrobben maar. De vieze vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon en je douchedeuren blijven schoon.

3. Kalkaanslag in je badkamer

We blijven nog even in de badkamer: kalkaanslag komt er veel voor en wil je er natuurlijk eigenlijk niet hebben. Maar het verwijderen ervan vinden veel mensen maar een lastig klusje. Met onze tip wordt het een stuk eenvoudiger: doe wat witte azijn op een doekje en laat dit een kwartier intrekken op de vlek. Neem vervolgens een schoon doekje en wrijf dit er over heen. Alles glanst weer! Je kunt deze tip ook toepassen voor je douchekop, maar laat het dan een hele nacht intrekken.

4. Geen stinkende sportkleren of -schoenen meer

Een ander veelvoorkomend probleem: stinkende sportkleren of -schoenen, niet altijd fris om in de wasmachine te gooien. Maar dat hoeft ook niet altijd om de geur eruit te krijgen. Stop het in een afsluitbare zak en leg deze een nachtje in de vriezer. De zweetgeur is verdwenen!

-> Een andere superhandige manier om sportschoenen weer fris te krijgen is de Shoefresh schoenverfrisser

5. Vetvlekken uit je kleding

Je hebt van die vlekken die bijna niet uit je kleren te krijgen zijn. Maar is er een oplossing: wit krijt. Wrijf het krijt over de vlek en was vervolgens je kleding. Het ziet er vervolgens weer als nieuw uit!

-> Ken je daarnaast Klok Waspoeder al? Dit ecologisch verantwoorde en huidvriendelijke waspoeder helpt je extra hygienisch te wassen. 

Op naar een fris huis!

Reacties