Profielfoto van Jan van Sundert Keukens en Sanitair
Jan van Sundert Keukens en Sanitair
Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur
maandag
Gesloten
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 17:30
vrijdag
09:30 - 21:00
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Dé schoonmaaktips voor in de keuken!

Schoonmaken in een handomdraai dankzij deze tips. Bekijk ze snel.

Dé schoonmaaktips voor jouw keuken!

Een keuken schoonmaken en vooral schoon houden is een hele klus. Er zijn ontzettend veel schoonmaakmiddelen te vinden en ze zijn niet allemaal even goed voor je aanrechtblad of keukenkastjes. Hoe maak je je keuken nu het beste schoon? Dat vertellen we je in deze blog.

Voegen
In de voegen van de keuken kruipt vaak veel ongewenst vuil. Hoe maak je dit het beste schoon? Met schoonmaakazijn! Spray of veeg de azijn op de voegen, laat dit een half uurtje intrekken en haal er een spons overheen. Nu zijn je voegen weer als nieuw!

Tegels
Ook de keukentegels kunnen regelmatig een schoonmaakbeurt gebruiken. Je kunt het beste een ontvetter gebruiken. Je hebt hiervoor verschillende middelen zoals St. Marc, Dasty, Cif of bijvoorbeeld Ajax.

Keukenkastjes
Grote kans dat ook de keukenkasten een ontvetter kunnen gebruiken. Nadat je de keukenkasten hebt ontvet kun je de keukenkastjes insmeren met een dun laagje wasverzachter. Het laagje wasverzachter zorgt ervoor dat het vet in de komende kookbeurten minder goed hecht. Je kunt het er dan in één beweging af poetsen.

Gasstel
Een gasstel is een onderdeel van de keuken dat je veel vaker zal moeten schoonmaken dan de rest van de keuken. Vlekken kun je er in de meeste gevallen afvegen met een doekje met warm water en eventueel afwasmiddel. Je kunt de branderdeksels en pannendragers laten weken in een sopje van warm water en afwasmiddel. In de meeste gevallen kun je de fornuisknoppen in de vaatwasser leggen.

Keramische kookplaat
Een elektrische kookplaat is makkelijker schoon te maken dan een gasstel. Je kunt de plaat eenvoudig schoonmaken met een sopje van warm water en afwasmiddel. Helaas kan het bij een kookplaat ook voorkomen dat vuil in de plaat brandt. Je kunt het vuil verwijderen met een kookplaatschraper en gebruik maken van speciale reiniger voor keramische kookplaten. Haal na het schoonmaken altijd een vochtige doek over de plaat om te voorkomen dat er zeepresten achter blijven.

Afzuigkap
Vrijwel alle afzuigkappen maken gebruik van filters. De filters moet je regelmatig vervangen omdat de filters anders verstopt raken. De filters moeten elke 3 tot 12 maanden vervangen worden, afhankelijk van hoe vaak je kookt. Je merkt dat het filter aan vervanging toe is wanneer er geuren achterblijven in de keuken na het koken. Om het moment van vervanging zo lang mogelijk te rekken kun je ze het beste regelmatig in de vaatwasser zetten. Je kunt de filters ook schoonmaken met heet water en een vaatwassertablet. Heb je veel last van vuil? Zet een pan met water en citroensap op het vuur met de afzuigkap aan. Door de verdamping van het vocht komt het vuil los en kun je vervolgens makkelijker reinigen. Ten slotte loont het de moeite alle losse onderdelen van het filter schoon te maken met ammoniak. Je kunt ze hier ook een nachtje in laten weken. We raden je wel af de onderdelen te laten weken in een afsluitbare ruimte of in bijvoorbeeld een zak of tas want de lucht van ammoniak is er niet een waar je van geniet.

Meer weten over tips voor bijvoorbeeld de afvoer en het aanrecht? Bekijk de tips op onze website