6 redenen waarom een whiteboard in huis handig is

Heb jij nog geen whiteboard op de muur? Met dit multifunctionele item kun je werkelijk alle kanten op. Ontdek waarom een whiteboard in huis zo handig is.

Guido van Loon 07 November 2019

Houd het overzicht

Een whiteboard is ten eerste een plek om op te schrijven. Noteer belangrijke informatie die je absoluut niet mag vergeten. Afspraken, to-do’s, reminders, telefoonnummers: een whiteboard kan handig dienstdoen als een enorme agenda. Met als voordeel dat je niet eerst je agenda in boekvorm op hoeft te zoeken en de juiste pagina hoeft te vinden. Vooral voor gezinnen biedt een whiteboard uitkomst op dit gebied. Ieder lid van de familie kan gemakkelijk toevoegingen doen en in één oogopslag zien wat de andere gezinsleden die dag te doen hebben.

Foutje? Opnieuw!

Het maken van fouten is menselijk. Toch wil je liever niet eindigen met schrijffouten of doorgekraste zinnen in je agenda of notitieboek. Met een whiteboard is dit probleem verleden tijd. Door gebruik te maken van speciale whiteboardmarkers kun je alle schrijfsels vervolgens eenvoudig uitwissen met een whiteboardreiniger, zoals reinigingsdoekjes, een wisser of cleaner spray.

Het moderne boodschappenlijstje

Bijhouden wat er op is of welke ingrediënten nodig zijn voor het avondeten? Vergeet de rondslingerende papiertjes, die je toch altijd vergeet mee te nemen naar de supermarkt. Op een whiteboard houd je overzichtelijk een lijstje bij. Ben jij degene die de melk opmaakt? Dan voeg je het gelijk even toe aan het lijstje. Ideaal!

De eeuwig veranderende collage

Whiteboards zijn niet alleen handig voor geschreven informatie. Je kunt er ook die leuke foto’s van je verjaardag of het nieuwste kiekje van je hond op kwijt. Zo creëer je in een handomdraai extra sfeer in de kamer. De entreetickets die je goed moet bewaren? Ook deze hang je gemakkelijk op met magneten. Wil je zwaardere documenten of kleine objecten ophangen? Gebruik dan extra sterke neodymium magneten. Hiermee kun je zelf sleutels of lichte kledingstukken op het whiteboard bevestigen.

De juiste look voor jouw interieur

Je denkt bij whiteboards misschien gelijk aan het standaard witte, rechthoekige model. Tegenwoordig heb je veel meer keuze. Van een handig kleine whiteboard tot een whiteboard tegel in een vrolijke kleur. Ben je op zoek naar een echte eyecatcher? Denk dan na over het aanschaffen van een glasbord. Deze magneetborden zijn verkrijgbaar met allerlei motieven, zoals hout, marmer of zelfs een wereldkaart. Zo kun je precies het model uitzoeken dat de finishing touch geeft aan je interieur.

Thuiskantoor

En last but not least: een whiteboard mag natuurlijk niet ontbreken in een thuiskantoor. Het ophangen van een whiteboard tilt een ruimte met een bureau en wat kantoorartikelen gelijk naar een ander niveau en geeft de kamer een professionele uitstraling. Brainstormen, een telefoonnummer noteren voor later of je to-do’s van die dag stuk voor stuk afstrepen voor een extra voldaan gevoel… Een whiteboard maakt je thuiskantoor compleet.

Reacties