Dit worden dé vloertrends van 2022

Besteed zeker voldoende aandacht aan de vloer. De vloer trekt namelijk vaak alle aandacht naar zich toe en bepaalt grotendeels de sfeer van je interieur.

Guido van Loon 16 December 2021

We geven je daarom graag een overzicht van de vloertrends voor 2022, zodat je alvast wat inspiratie kan opdoen.

De tijdloze visgraatvloeren

Het eeuwenoude visgraatpatroon is en blijft populair. Hoewel deze tijdloze vloeren vaak met oudere huizen geassocieerd worden, zie je ze steeds vaker in moderne woningen opduiken. Deze prachtige vloeren zijn ontzettend charmant en geven een elegante uitstraling aan elk interieur. Je kan ze bovendien niet alleen met een moderne woning combineren, ook in een landelijke of industriële woonstijl komen ze volledig tot hun recht. Laat het leggen van de vloer wel aan professionals over, zodat de planken mooi op elkaar aansluiten. Op deze manier wordt er een indrukwekkend ruimtelijk effect gecreëerd en lijkt elke ruimte groter en luchtiger.

Stevige Pvc-vloeren met natuurgetrouwe patronen

PVC-vloeren hebben de laatste jaren een erg positieve evolutie ondergaan en ze hebben dan ook enorm aan populariteit gewonnen. Tegenwoordig zijn het namelijk ijzersterke, onderhoudsarme en veelzijdige vloeren die erg lang meegaan. Bovendien zijn de vloeren in verschillende realistische dessins te verkrijgen en zijn ze door het natuurlijke reliëf nauwelijks van echte houten of betonnen vloeren te onderscheiden. Een PVC vloer combineert een uniek ontwerp met vele functionele voordelen en is dan ook een uitstekende keuze voor elke woonstijl.

Het praktische laminaat geeft stijl aan je woning

In 2022 blijf ook laminaat een favoriet. Een laminaatvloer is namelijk een goedkoop en veelzijdig alternatief voor een echte houten vloer. Bovendien is laminaat erg eenvoudig te plaatsen. Laminaatvloeren zijn in erg uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Er wordt echter voornamelijk voor de lichtere tinten gekozen. De neutrale en natuurlijke kleurtinten zorgen namelijk voor een erg rustgevende en serene sfeer. Je ziet de laminaatvloeren dan ook vooral in een Scandinavisch interieur terug, al staan ze ook prachtig in een landelijke of klassieke woning.

Natuurgetrouwe houten vloeren

Natuurgetrouwe patronen en realistische dessins zullen ook in 2022 erg belangrijk zijn. Natuurlijke materialen brengen een ontspannen sfeer met zich mee en zorgen ervoor dat je heerlijk kan relaxen na een drukke dag. Vooral houten vloeren zijn en blijven populair. Hout straalt gezelligheid en warmte uit. Bovendien gaan houten vloeren ontzettend lang mee en zijn ze tijdloos. Met hout kan je trouwens alle kanten uit. Dit prachtig materiaal is namelijk in ontzettend veel kleuren en patronen verkrijgbaar, waardoor je het met verschillende woonstijlen kan combineren.

Keramiek en hout: een onverwachte combinatie die verrassend goed werkt

Een opkomende trend voor 2022 zijn keramische tegels in combinatie met houten planken. Dit onverwacht duo geeft een authentieke en speelse uitstraling aan je interieur. Keramische tegels kunnen op de vloer en op de muur geplaatst worden. De tegels vind je zowel met een natuursteen- als met een houtnerf terug en ze hebben dan ook een prachtige natuurlijk look. Bovendien zijn de tegels erg eenvoudig schoon te maken en zijn ze perfect te combineren met vloerverwarming.

Wees een trendsetter en kies voor Japandi

Ben je op zoek naar een nieuwe moderne trend? Dan is Japandi misschien wel iets voor jou. Japandi is op dit moment nagenoeg onbekend in Nederland, maar wint elk jaar aan populariteit. Deze trend is een mix van een Japanse en een Scandinavische woonstijl. Japandi wordt gekenmerkt door minimalisme, stijl en lichte effen kleuren. Deze accenten zijn zowel in de meubels als op de muren en de vloeren terug te vinden. In een Japandi interieur vind je bijvoorbeeld vaak een frisse houten vloer of licht laminaat gecombineerd met strakke Japanse accessoires.

Win advies in bij een expert

Lijken alle trends je interessant en vind je het moeilijk om een keuze te maken? Dan is het een goed idee om je door een expert te laten begeleiden. Bij Mijnvloeropmaat.nl vind je bijvoorbeeld een erg ruim en gevarieerd assortiment aan vloeren van de allerbeste kwaliteit. In hun showroom kan je de verschillende mogelijkheden rustig bekijken en je kan van elke vloer ook samples aanvragen. Bovendien staan ze je graag met professioneel advies bij. Hun specialisten nemen alle tijd om de opties met jou te bespreken en zorgen er zo voor dat je een vloer uitkiest die perfect bij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen aansluit.

Reacties