Foto: Waarom-visgraat-laminaat-in-elk-huis-past-1

Waarom visgraat laminaat in elk huis past

Is het tijd voor een nieuwe vloer? Overweeg dan zeker eens visgraat laminaat. Dit type laminaat past namelijk in ieder huis, ongeacht je woonwensen. Waarom?

Guido van Loon

1. Er is veel afwisseling mogelijk

Er zijn mensen die bij visgraat laminaat direct een groot paleis met een statige vloer voor zich zien. Begrijpelijk, want deze vorm vloer was in het verleden erg populair in vermogende kringen. Een donkere, houten vloer in visgraatmotief stond erg chic en dat is eigenlijk niet anders geworden. Wat wel is veranderd is de enorme keuze aan materialen, kleuren en maten van zo’n visgraatvloer. Visgraat laminaat is bijvoorbeeld een stuk betaalbaarder dan een houten visgraat vloer, terwijl het toch eenzelfde mooie uitstraling heeft. Daarbij kun je kiezen voor een specifieke hout look, maar je kunt ook meer spelen met kleuren. Zo zorgt een lichtere kleur ervoor dat de ruimte groter lijkt, terwijl een donkerder variant zorgt voor meer sfeer. Houd er wel rekening mee dat je de muren in een ruimte met een visgraat vloer beter rustig van kleur kunt houden. Zo krijgt de vloer alle aandacht die die verdient. Je kunt wat dat betreft trouwens nog een stapje verder gaan, door twee verschillende kleuren laminaat te gebruiken en deze om-en-om te leggen. Dan wordt je vloer een echte eye catcher!

2. Dit type vloer is tijdloos

Het feit dat visgraat vroeger in paleizen en kastelen populair was en nu nog steeds, bewijst in ieder geval één ding: dit type vloer is tijdloos. Dat is fijn, want dat betekent dat het niet nodig is om om de paar jaar de vloer te vervangen. Het leggen van een vloer kan een flinke investering betekenen, dus het is fijn als deze investering zich in de loop der jaren terugbetaald. En dat gaat met een visgraat laminaat vloer zeker lukken. En ben je na een paar jaar toch toe aan een nieuw kleurtje op de vloer? Dan is het goed om te weten dat je laminaat kunt verven. Hiervoor bestaat speciale laminaat verf. Na zo’n opfrisbeurt kan de vloer er weer jaren tegenaan!

3. Visgraat past in iedere ruimte

Er wordt nog weleens de vraag gesteld of visgraat leggen niet ontzettend moeilijk is. Om eerlijk te zijn vergt het leggen vaak in ieder geval wat meer tijd dan het leggen van recht laminaat. Voor een handige doe-het-zelver is het echter best een klus die zelf uitgevoerd kan worden. Het is een misvatting dat je dit type laminaat niet kan leggen in een ruimte die niet helemaal recht is, of een schuine muur heeft. In kleine ruimtes kan het een ruimtelijk effect hebben. Het motief van de vloer zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Visgraat laminaat past dan ook prima in bijvoorbeeld de hal of op de overloop.

4. Toepasbaar bij vloerverwarming

Denk je dat visgraat laminaat voor jou geen optie is, omdat je in je woning vloerverwarming hebt? Weet dan dat ook dit niet langer een probleem is. Er is namelijk ook visgraat laminaat van PVC en dat materiaal is juist prima als je vloerverwarming hebt. Wat betreft design hoef je niets aan kwaliteit in te leveren als je kiest voor PVC. De uitstraling van dit materiaal is tegenwoordig namelijk niet meer te onderscheiden van echt hout. Dus is jouw woning toe aan een nieuwe vloer? Dan kan visgraat laminaat een serieuze optie zijn!

Reacties