Foto: 2017/woontrends-2017.jpg

Woontrends voor 2017

In dit artikel zetten we de nieuwe woontrends van 2017 voor jou op een rij. Zodat jij het nieuwe jaar kan beginnen met een trendy inrichting.

Decoratielamp met kooldraad look

In 2016 zagen we de decoratielampen al vaak voorbij komen. Maar ook in 2017 blijven de decoratielampen niet ongezien. Een decoratielamp heeft het uiterlijk van een kooldraadlamp. Maar aangezien de kooldraadlampen erg slecht zijn voor het milieu en daarnaast ook verboden. Zijn de decoratielampen een goed alternatief. Een decoratielamp karakteriseert zich door het gloeidraad dat duidelijk te zien is. Decoratielampen zijn echte eyecatchers en geven veel sfeer aan je huis. Het is dan ook het mooist als de decoratielamp goed in het zicht hangt. Dit kan door een opengewerkte lampenkap te gebruiken of door de lamp alleen in een fitting te hangen. Voor een extra leuk effect hang je meerdere fittingen naast elkaar op, op bijvoorbeeld verschillende hoogtes.

Kurk

Al een tijdje zijn de meubels met kurk in opkomst maar in 2017 ga je pas echt veel meubels met kurk zien. Kurk is een natuurlijk materiaal en voegt textuur en warmte toe aan ruimtes. Bij de grotere meubels zoals tafels en krukken zal je kurk vaak terug zien in combinatie met metaal. De combinatie van kurk met metaal geeft een industriële en stoere uitstraling. Naast de grotere meubelstukken kan je het natuurlijk ook bij accessoires houden zoals de traditionele kurken onderzetters of een lampenkap van kurk.

Groen

We stappen in 2017 af van de zachtere kleuren en gaan over op de warme en diepere kleuren zoals donkergroen, blauw en bruin. Vooral groen gaat er echt uitspringen volgend jaar. Voeg groen eenvoudig toe door groene accessoires of doe eens gek en verf een muur groen. Ook kan je kiezen voor een mooie groene bank of stoel als echte uitblinker in je interieur. Maar denk daarnaast ook aan meer planten in huis. Planten zorgen namelijk voor meer leven in je huis, zowel letterlijk als figuurlijk!

Vloerkleden

Voor wie nog steeds geen vloerkleed in huis heeft liggen moet er nu toch echt aan gaan geloven! Vloerkleden worden namelijk helemaal trendy in 2017. Een vloerkleed geeft een kamer net iets meer warmte en gezelligheid. Een vloerkleed is niet alleen leuk in je woonkamer maar ook onder de eettafel, in de gang of in de slaapkamer staat een vloerkleed erg mooi. Naast de traditionele rechthoekige en vierkante vloerkleden zijn nu ook de ronde vloerkleden helemaal hip.

Bohemian

Voor de durfal onder ons is de bohemian stijl de perfecte stijl om je huis een hele nieuwe look te geven. De bohemian stijl staat bekend om zijn expressieve kleuren, exotische designs en drukke prints. Je kan de bohemian stijl gemakkelijk implementeren in jouw huis door het gebruik van fel gekleurde kussens, vloerkleden en accessoires. De combinatie van verschillende kleuren en prints zorgt voor een kleurrijk en warm geheel. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het wat rustiger te houden door één kleurtint aan te houden. 

Reacties