Foto: scheepslampen-interieur-1

Scheepslampen

Scheepslampen worden zo genoemd, omdat ze gebaseerd zijn op de lampen die vroeger in schepen werden gebruikt.

Vandaar ook dat het ontwerp altijd zo'n robuuste indruk maakt. Deze lampen werden namelijk in weer en wind gebruikt en moesten daar ook tegen bestand zijn. De moderne scheepslampen zien er in grote lijnen hetzelfde uit, maar zijn tegelijkertijd in een nieuw jasje gestoken. Er zijn diverse modellen op de markt, waardoor deze lampen in allerlei ruimtes ingezet kunnen worden.

Welke soorten scheepslampen zijn er?

Hoewel het ontwerp in grote lijnen steeds overeen komt, zijn er toch grote verschillen in scheepslampen. Natuurlijk is het formaat heel divers, maar ook de manier waarop de lamp geplaatst wordt is variabel. Er zijn hanglampen, staande lampen, wandlampen en zelfs modellen in lantaarnvorm. Verder zijn scheepslampen verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Koper is erg trendy op dit moment en wordt ook voor dit model vaak gekozen. Ook zilver is echter geliefd, vooral omdat de verlichting vaak vervaardigd is uit metaal en het ontwerp dan zijn natuurlijke kleur kan behouden. Uiteraard zijn de modellen ook in felle en gedurfde kleuren beschikbaar, waardoor u altijd een passend ontwerp voor uw interieur kunt vinden, of u nu een hanglamp, staande lamp, wandlamp of draagbare lamp zoekt.

Met welk interieur kunnen scheepslampen gecombineerd worden?

De moderne scheepslamp wordt meestal gemaakt van metaal en glas. Door het metaal te behandelen alsof het oud is geworden door de tand des tijds, passen deze lampen perfect in een industrieel interieur. Strakke lijnen en sobere meubelen die herinneringen oproepen aan vervlogen tijden. In een dergelijk interieur hoort metaal en dat biedt een scheepslamp natuurlijk. Het meest kenmerkend aan een industrieel interieur is natuurlijk de bakstenen muur. Een scheepslamp als muurlamp is dan een perfecte keuze, vanwege het fraaie contrast.

Op welke plaats komt een scheepslamp mooi uit?

De hangende scheepslamp doet het perfect boven een ruwe houten eettafel, omdat de sfeertekening dan immers al bijna compleet is. Het model kan ook opgehangen worden in een toilet of hal. Bij een mooie chesterfield of andere ruimte fauteuil komt een staande scheepslamp goed tot zijn recht. Natuurlijk kunt u een dergelijke lamp ook in de hoek van een ruimte plaatsen en het zo tot een echte blikvanger maken. Verder zijn er ook veel scheepslampen voor de wand. Deze worden veelal gebruikt als buitenlamp, maar kunnen ook in een gang of keuken geplaatst worden. Zowel in een zakelijke als in een particuliere omgeving komt een scheepslamp goed tot zijn recht.

Scheepslampen voor buiten

Scheepslampen worden regelmatig gebruikt als buitenlampen. Tenslotte dienen deze robuuste lampen zowel tegen een stootje te kunnen als het Hollandse weer te kunnen trotseren. Een scheepslamp op een terras geeft een zomeravond een heel speciaal accent. Natuurlijk zijn scheepshanglampen in de tuin of op het terras heel apart als die zo vrij komen te hangen dat de wind ze in beweging kan brengen, net zoals dat op zee gebeurt door het samenspel van golven en wind. Scheepslampen die als buitenlamp worden gebruikt, geven zeker in de herfst en de winter een huis een uitstraling die aan vroegere tijden herinnert. Ben je geen fan van het industrieel interieur? Bekijk dan hier andere stijlen lampen. 

Reacties