Foto: 2017/led-verlichting.jpg

Licht met Led

Waren ledlampjes een paar jaar geleden de verlichting van de toekomst, vandaag de dag is deze energiezuinige manier van verlichten niet meer weg te denken.

Led strips en andere vormen van led verlichting zijn nog volop in ontwikkeling. Er komen steeds mooiere en ingenieus ontworpen led lampen op de markt en de toepassingsmogelijkheden worden daardoor ook steeds groter. Wanneer je bijvoorbeeld eens kijkt naar ideeën met led op pinterest, zie je zoveel verschillende mogelijkheden. Van spotjes tot lichtlijsten en meubelverlichting met strips op een manier die je vaak heel simpel zelf ook kan realiseren. We plukten er vijf inspiratietips voor je uit:

1) Licht je meubels uit

led verlichting in en op (vitrine)kasten zien we wel vaker, maar heb je ook al eens gedacht aan led verlichting onder de bank of salontafel? Dat geeft een heel cosy looplicht waarbij het heel prettig tv kijken is. Met een paar kaarsjes op tafel creëer je een heel aparte gezellige sfeer. Een klein nadeel is wel dat je het meteen ziet als je een stukje vloer bent vergeten te stofzuigen.

2) Doe-het-zelf met led

Led is natuurlijk een heerlijke verlichtingssoort om zelf mee te knutselen en experimenteren. Led strips kan je gewoon op de rol kopen en afknippen tot de gewenste lengte. Ledstripkoning.nl biedt vele soorten led strips, die in te korten zijn tot stukjes van 5 cm en zelfs dan behouden ze nog hun dimeigenschap.

3) Breng kleur in huis

Gekleurd licht in huis is misschien even wennen, maar als je het niet overdrijft, je huis is tenslotte geen nachtclub, kan gekleurde led verlichting een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Zoals je weet brengen geuren en kleuren psychologische effecten teweeg in je onderbewustzijn, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

4) Werklicht op je handen

Ledlicht is niet alleen ideaal om weg te werken voor indirecte verlichting of voor een diffuus effect achter (plexi)glas te plaatsen, het geeft ook prima werklicht. Denk aan leds onder de bovenkasten en afzuigkap in de keuken. Je hebt dan altijd een goed zich op je handen en in je pannen. Ook voor hobby is ledverlichting ideaal. Borduren, bouwpakketten in elkaar zetten of ander priegelwerk gaat perfect in het heldere licht. Bovendien doet ledlicht de kleuren er niet anders lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn.

5) Tuinverlichting

Niet alleen in huis, maar ook in de tuin kan je alle kanten op met led strips. Van prikspotjes tot bloembakken, stenen en blokken hout met led erin. Je kan het zo gek niet opnoemen of er is wel een leuke toepassing voor. Wil je iets leuks doen met je balkon- of tuinverlichting kan je eveneens bij led op Pinterest je hart ophalen.

Reacties