Foto: press_2013//lemnis-lighting-led-lamp-pharox.jpg

Eerste 5 W LED flamelamp op Nederlandse markt

Het Nederlandse bedrijf Lemnis Lighting brengt deze maand de eerste Pharox flame ledlamp op de Nederlandse markt. Deze lamp vervangt de 40 W flame gloeilamp.

Het Nederlandse bedrijf Lemnis Lighting brengt deze maand de eerste Pharox flame ledlamp op de Nederlandse markt. Deze lamp vervangt de 40 W flame gloeilamp.

De nieuwe 5 W flame ledlamp speelt in op de behoefte van veel consumenten die echt warm licht in hun huiskamer willen. Uit eerder onderzoek dat werd uitgevoerd door Intomart GfK, in opdracht van Lemnis Lighting, bleek dat 53% van de mensen die een ledlamp aanschaffen hem gebruiken in de woonkamer. Deze nieuwe flame ledlamp leent zich uitstekend om tijdens de kerst gezellig een boek bij te lezen. Hij geeft warm en zacht licht.

 

Ruud Koornstra van Lemnis Lighting: ?De ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting zijn in een stroomversnelling geraakt. Doordat er steeds minder gloeilampen worden verkocht volgen innovaties op gebied van ledverlichting elkaar sneller op. In de afgelopen periode hebben we gemerkt dat er, naast de succesvolle introductie van de 5 W en de dimbare 6 W ledlampen, behoefte is aan sfeerverlichting. Graag willen we aan de behoefte van de consument voldoen door met energiezuinige en duurzame oplossingen te komen. De lancering van de Pharox 5 W flame ledlamp is een mooi voorbeeld van weer een innovatie.?

De 5 W flame ledlamp bespaart tot 85% aan energie. Uitgaande van vier branduren per dag bespaart hij zo?n twaalf euro op de totale energierekening en gaat de lamp minimaal 15 jaar mee. In de winkel is de nieuwe Pharox Flame te koop voor 18,99 euro. Voor meer informatie www.mijnpharox.nl.

Over Lemnis Lighting

Lemnis Lighting B.V. is een voorloper in duurzame verlichtingsoplossingen op basis van LED-technologie en won begin dit jaar de technology pioneer Award 2009 van het World Economic Forum en de lighting Africa Award van de Wereldbank. In november 2006 introduceerde het bedrijf de eerste ledlamp die als volwaardige vervanger van de gloeilamp kan worden aangemerkt. Eerder dit jaar werd in het consumentenprogramma KASSA de Pharox ledlamp al beste getest. In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds vond in oktober de grootste introductie van LED-verlichting ter wereld in Nederland plaats en ontvingen bijna 2,5 miljoen huishoudens gratis de dimbare Pharox 6 W ledlamp. Er zijn ook andere producttoepassingen, zoals openbare straatverlichting en kasverlichting. Lemnis Lighting is een dochteronderneming van Tendris Holding. Tendris initieert, ontwikkelt en investeert in bedrijven die zich toeleggen op marktgestuurde, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen.

Publicatiedatum: 22 december 2009

Reacties