4 Tips bij het kiezen van een geschikte lamp

De juiste lichtpuntjes voor in huis kiezen, is een flinke klus. Een lamp maakt de styling van de woning helemaal af.

09 Juni 2018

Er kan worden gekozen voor een subtiele variant of juist een echte eyecatcher. Een grote plafondlamp of juist een moderne wandlamp. Of gaat de voorkeur naar een vloerlamp? De keuze aan lichtbronnen is erg groot, daarom delen we vier tips bij het kiezen van een geschikte lamp.

Hoeveel licht is er nodig?

Stel allereerst vast hoeveel licht er nodig is om de ruimte te vullen. Is er veel licht nodig? Dan is het handig om te kijken naar een plafondlamp die de kamer kan voorzien van licht. Een grotere vloerlamp kan ook praktisch zijn. Bepaal daarom eerst wat de behoefte van de ruimte is en aan de hand van dit antwoord kan er gekozen worden voor een passend exemplaar. Deze online shop van Lampen24 bevat een ruim assortiment met lampen voor elke woonstijl en van elke omvang. De perfecte lichtbron vind je vast en zeker daar, veel shopplezier!

De functie van de lamp

Waar zal de lamp voor worden gebruikt? Is de lamp echt nodig om daadwerkelijk licht te geven of is er een behoefte om mooie woondecoratie te plaatsen die ook praktisch ingezet kan worden? De functie van de lamp is bepalend bij de keuze. Een subtiele variant wordt sneller gekozen wanneer de lamp echt als lichtbron wordt gebruikt. Een mooie vloerlamp is tegelijkertijd ook een eyecatcher van de ruimte. Ook kan de verlichting per ruimte verschillen, omdat de ruimte voor diverse doeleinden kan worden ingezet. Voor een slaapkamer wordt vaak een ander licht gebruikt dan de keuken of de hal. Logisch ook, in de ene kamer staat ontspanning en rust centraal en in de andere ruimte wordt actief gewerkt om heerlijk eten te bereiden.

De woonstijl

De geschikte lamp sluit aan bij de woonstijl die in het huis wordt gehanteerd. Een klassieke lamp past perfect in een landelijke omgeving. De industriële lamp zal sneller worden geplaatst in een modern interieur. Bekijk welke woonstijl van toepassing is, zodat de juiste lamp hier een perfecte match mee zal vormen. Ook de lichtbron heeft invloed op de sfeer. Een prettig alternatief voor de gloeilamp is de klassieke spaarlamp of LED lampen. Bekijk welke lichtwensen je hebt, zodat de lichtbron hierop aangepast kan worden. De keuze is namelijk bepalend voor het soort licht dat er wordt uitgestraald en dit heeft direct effect op de sfeer van de ruimte. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor wit of kouder licht, handig om te weten bij het aanschaffen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Bepaal van te voren wat er nodig is en geniet van het aankoopproces. Veel succes met deze zoektocht, het gaat je lukken!

Vloer-, plafond-, wand- of toch de tafellamp

De keuze aan lichtbronnen is erg groot, het assortiment bestaat alleen al uit veel verschillende soorten lampen. Bedenk daarom goed welke van toepassing is. Kies je voor een vloerlamp of toch een stijlvolle wandlamp? Op een nachtkastje of bureau past bijvoorbeeld extra goed een tafellamp die wat flexibeler is. Deze kan je nog beter afstellen zodat het licht op de juiste manier schijnt en het de werkzaamheden zal bevorderen. Wat voor soort lamp past bij de ruimte? Veel succes en plezier bij deze zoektocht om de geschikte lamp te vinden!

Reacties