Hoe kan je je verlichting inrichten in een kinderkamer?

Waar moet je aan denken als je op zoek gaat naar een lamp voor de kinderkamer? Je leest het hier. 

Guido van Loon 20 Mei 2019

In de kinderkamer mag een goede verlichting uiteraard niet ontbreken. Je kunt natuurlijk de keuze voor de verlichting in de kinderkamer beperken tot een enkele lamp aan het plafond, maar een extra lampje met zacht licht kan voor veel jonge kindjes heel prettig zijn.

Plafondlampen: meest populair

Een plafondlamp wordt meestal in het midden van de baby- of kinderkamer opgehangen en springt daarmee direct in het oog. Kies dan ook niet zomaar een lamp maar stem deze af op de rest van het interieur of maak er een aantrekkelijk eyecatcher van. Er zijn lampen in verschillende uitvoeringen, kleuren en modellen. Je hebt ze in de vorm van leuke figuren en diverse materialen.

De keuze in plafondlampen is echt enorm, kijk dus eerst goed rond welke lamp het beste past bij de inrichting van de kamer. Een plafondlamp moet uiteraard goed licht geven, maar je kunt ook voor een plafondlamp met dimmer kiezen als het felle licht even niet gewenst is. Plaats de lamp zodanig dat het licht niet hinderlijk in de ogen van je kindje schijnt.

Nachtlampjes

Een nachtlampje is een uitkomst als je kindje bang in het donker is. Met een nachtlampje geef je je kindje een veiliger gevoel. Ze zijn er in allemaal leuke figuurtjes. Je kunt ze in het stopcontact steken maar er zijn ook losse lampjes in allemaal verschillende vormen en kleuren. Let op bij de losse lampjes dat ze niet te warm worden. Sommige nachtlampjes zijn voorzien van een timer of instelbare lichtintentie functie.

Wandlampen

Een wandlamp is ideaal om boven een commode te plaatsen. Het geeft een wat fijner licht op momenten dat verlichting van de hele kamer niet nodig is. Stem de wandlamp af op de plafondlamp om er een mooi geheel van te maken.
Is je kind een leestijger? Dan kan een wandlamp ook een handige keuze zijn. Een schoolgaand kind heeft in ieder geval een goede plafondlamp, een bureaulamp en een bedlamp nodig. Hier vind je nog meer leuke pins. Weet je wat ook leuk is voor in de kinderkamer? Een halfhoogslaper! Bekijk ze hier.

Controleer de stopcontacten

Controleer in ieder geval de stopcontacten in de kamer. Zitten ze stevig in de muur? Er bestaat altijd een mogelijkheid dat je kind een voorwerp in het stopcontact steekt. Losse lampen moeten stabiel staan. Plaats snoeren zo dat er niet aan getrokken of over gestruikeld kan worden. Een lamp mag niet te warm worden. Check daarom het maximumvermogen dat in de lampenkap is toegestaan.

Duurzaam

Kijk ook eens naar de duurzaamheid van de lampen. Je hebt verschillende lichtbronnen voor de verlichting in de kinderkamer. Ledverlichting is op dit moment de meest duurzame vorm van verlichting.

Reacties
Anderen bekeken ook