Foto: 000Sandra/kinderkamer-verlichting-tips-gloeilamp.jpg

Verlichting in de kinderkamer: leuke tips

In de kinderkamer is verlichting erg belangrijk. Deze verlichting moet functioneel zijn, maar ook sfeervol, bijzonder en bovenal veilig.

Guido van Loon

Je bent bijna klaar met het inrichten en decoreren van de mooiste kamer voor je kind. Alleen de eyecatcher van de kamer, de lamp, die mist nog. Lampen voor de baby- of kinderkamer moeten vaak een aantal jaren mee kunnen en moeten bij de rest van het thema in deze kamer passen. Op zoek naar die ene lamp? Wonen.nl geeft je een aantal tips die je kunnen helpen bij het zoeken naar de geschikte lamp in de kamer van je kind.
Bron: Maison du Monde.

Tips voor verlichting in de baby- of kinderkamer

Waar moet je aan denken bij de kinderkamerverlichting?

1. Veiligheid voor alles. Controleer de stopcontacten die zich in de kinderkamer bevinden. Deze moeten stevig in de muur bevestigd zitten.

2. Een staande lamp of bureaulamp moet stabiel zijn. Snoeren moeten de juiste lengte hebben en mogen niet snel krullen.

3. Let op het maximumvermogen dat in de lampenkap is toegestaan en beoordeel of dit genoeg is voor het doel van de lamp. Let daarbij ook op de hitte die de lamp produceert.

4. Houd de verlichting in de babykamer rustig en indirect. Je wil natuurlijk niet dat het licht in de ogen van je kindje schijnt.

5. Denk eraan wat je kind nodig heeft. Een baby heeft niets aan een bedlamp die bedoeld is om bij te lezen. Omgekeerd heeft een kind dat graag leest degelijke verlichting nodig.

6. Een schoolgaand kind heeft in ieder geval een goede plafondlamp nodig, een bureaulamp en een bedlamp.

7. Halogeenverlichting is ideaal voor bureauverlichting in de kinderkamer. Het komt het dichtst bij daglicht en is minder vermoeiend voor de ogen dan ander kunstlicht.

8. Overleg met je kind. Wat voor lamp ziet hij of zij het liefst?

9. Heb je een kinderkamer met een speciaal thema? Laat de lampen daar in kinderkamer inrichting op aansluiten, maar let erop dat ze ook functioneel zijn / blijven.

10. Bepaal wat voor lichtbron je gaat gebruiken: kies je voor gloeilampen, spaarlampen of milieuvriendelijke ledverlichting?

Bijzondere ideeën voor verlichting in de baby- of kinderkamer

De keuze uit lampen voor de kamer van je kind is eindeloos. Er zijn ontzettend veel leuke kinderlampen die de kinderkamer tot een waar sprookje maken. We zetten een aantal leuke ideeën voor je op een rij. Geniet en laat je inspireren!
Bron: Massive.

Deze prachtige plafondlamp van Massive is echt een plaatje. De spotjes zijn verwerkt in de bijen die rond de bloem zoemen. Zo geeft deze bijzondere lamp niet alleen sfeer aan de kinderkamer, maar zorgt deze ook voor genoeg licht. De lamp is 36 centimeter lang en 29 centimeter breed en is gemaakt van hout, kunststof en metaal.


Bron: Mr. Maria.

Iedereen kent Nijntje: met slechts enkele lijnen werd dit lieve konijntje getekend door Dick Bruna. De Nijntje vloerlamp van Mr. Maria is zeer geschikt voor de kinderkamer. Bovendien is de lamp recyclebaar en milieuvriendelijk. Ook heeft deze Nijntje lamp sinds kort een klein zusje gekregen, geschikt voor kleine hoekjes van een kinderkamer en het nachtkastje. Materiaal: Polyethyleen (UV-bestendig, waterbestendig, 100% onbreekbaar en 100% recyclebaar).

Bron: Little Dutch.

Een mooie geruite hanglamp van Little Dutch met een parade van dieren erin. De aap, giraf en de olifant worden zichtbaar op het moment dat je het licht aanzet. De frisse kleur groen zorgt voor een rustgevende omgeving. De hoogte van de lamp is 20 centimeter en de diameter bedraagt 30 centimeter.


Bron: Lampenlicht.nl

Deze hanglamp in de vorm van een brandweerauto is super stoer! Laat je kleine de held spelen in zijn of haar eigen verhaal en zorg tegelijk voor een goede basisverlichting. De brandweerauto van Lampenlicht is gemaakt van hout en de lampen zijn de 'wielen' van de auto. Afmetingen: lengte 50 centimeter, breedte 10,5 centimeter en hoogte totaal maximaal 100 centimeter.


Bron: Guidecraft.

Stuur je kind op avontuur op wilde zeeën naar verre landen. Deze bureaulamp van Guidecraft past perfect in de piratenkamer van je kleine. Deze lamp is niet alleen maar mooi, maar ook functioneel en geeft je kind voldoende licht voor het maken van zijn of haar huiswerk of het lezen van een boek. De lamp is met de hand geverfd en volkomen kindveilig. Hoogte: 40 centimeter.


Bron: Juul Deisgn.

Een trendy wandlamp van Juul Design in roze en wit, met een schattig uiltje op een tak. Niet alleen mooi, maar ook veilig. In de lamp zit namelijk een lampkorf, zodat kinderen niet aan de lamp kunnen komen. Materiaal: katoen, kunststof, metaal. De lampen van Juul Design worden allemaal met de hand gemaakt. 


Bron: Coming Kids.

Een kroonluchter met een strak design uit de Bedtime collectie van Coming Kids. Met deze mooie kroonluchter is kinderkamer helemaal af. De combinatie van de gevarieerde print met het strakke ruitjesmotief geeft een unieke uitstraling. Het mooie aan deze lamp is dat je de lamp voor zowel een jongenskamer, als een meisjeskamer kunt gebruiken. De producten van Coming Kids zijn onder andere te koop via Oei, ik groei!


Bron: Disney Baby.

Verlicht je kinderkamer met deze mooie handgemaakte Winnie de Poeh-lamp van Disney Baby. Onderaan de lamp zit Poeh met een pot met de lekkerste honing. Op de lampenkap vind je alle vriendjes uit het Honderd Bunderbos. De hoogte van de lamp is 40,6 centimeter en de breedte is 25,4 centimeter.


Bron: Dushi.

Rabbit de kikker van Dushi als brandend nachtlampje: zo kan je kind rustig en vertrouwd slapen. In het mandje tussen zijn pootjes zit een lampje met een fotocelletje erin. Dit lampje heeft een stekker die in het stopcontact opgeladen moet worden en eenmaal weer terug in het mandje, licht geeft zodra het donker wordt. Afmetingen: lengte 16 centimeter, breedte 16 centimeter en hoogte 18,5 centimeter.

Bron: Maison du Monde.

Poetik kooi kinderlamp van Maison du Monde. Deze kinderlamp in de vorm van een vogelkooi geeft een zacht en poëtisch licht. De lamp heeft de vorm van een vogelkooi in roze metaal. Her en der vind je kleine vlinders om de lamp een lente-sfeer te geven. Deze roze lamp zal perfect passen in een mooie meisjeskamer. De hoogte van de lamp is 37 centimeter en de breedte 22 centimeter.

 

Meer over lampen lezen? 
Welke lamp moet je aanschaffen?
Hoe maak ik zelf een lichtplan?

Meer weten over verschillende soorten verlichting? Lees dan ook de volgende artikelen:
Tips voor woonkamerverlichting
Badkamerverlichting; baden in licht
Creëer de ideale werkplek met de juiste keukenverlichting
Tips voor tuinverlichting
Tuinverlichting aanleggen
- Ontspannen in de slaapkamer: creëer sfeer met verlichting

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties