Foto: 000Sandra/Bankstelplus-hanglamp-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten.jpg

Makkelijke make-over: geef je interieur een industriële look in maar 6 stappen

Je interieur veranderen moeilijk en duur? Welnee! Met een paar simpele veranderingen en de juiste keuzes, maak je van je woonkamer een industrieel paradijs.

Sandra van Koningshoven

foto boven: bankstelplus.nl

Heb je - net als ik - vaak zin om je interieur te veranderen? Hou je van een stoere- en industriële look en wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Dan schrijf ik dit blog voor jou!

Industrieel: onbewerkt, stoer, beton en zwart

Met de komst van hippe Scandinavische invloeden, werd de industriële trend een paar jaar geleden een feit. Slank design, poezelige stofjes en tot in de puntjes afgewerkte ruimtes verdwenen naar de achtergrond. Die maakten plaats voor onbewerkte muren, stoere stoffen, betonnen accessoires en heel veel zwarte details. En daar ben ik blij mee, want ik hou er enorm van: die ruwe stadse look.

Betaalbare industriële woonaccessoires

Brouwer-Wooninrichting-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten

Ik loop nu al een paar jaar rond met allemaal wilde plannen om onze woonkamer te veranderen. Maar omdat manlief een heel nieuw interieur veel te duur vindt, komt het er steeds niet van. Maar vorige week kreeg ik een fantastisch idee: ik geef onze woonkamer een make-over met maar 6 betaalbare woonaccessoires. En dat vond ‘ie goed. Daarom trakteer ik jullie - en mezelf ook een beetje - vandaag op dit blog:

Zo maak je in 6 stappen een industrieel paradijs van je woonkamer!

1. Een stoere bijzettafel

Dit stoere bijzettafeltje heeft een blad van vergrijsd hout en de drie poten zijn van staal gemaakt. Lekker stoer dus. Zet hem naast je bank of koop er meer en verzamel ze in het midden van je zithoek. Ook leuk als los plantentafeltje!

Lampenshoponline.com-bijzettafel-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten

2. Industriële lampen

Elk huis heeft verlichting nodig. Helemaal niet erg natuurlijk, want er zijn superveel mooie industriële lampen te koop. Wees origineel en kies eens voor een industriële tafellamp. Dat staat niet alleen lekker stoer, maar is ook makkelijk: je kunt hem namelijk altijd verplaatsen. Deze lampen gaan ook mooi samen met mooie inbouwspotjes voor in het plafond. Ze kunnen dan de donkere hoeken extra gaan bijlichten.

Lampenzo-tafellamp-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten

3. Zwarte lijsten

Voordelig én superleuk: mooie posters aan je muur. Bij een echte industriële make-over ga je natuurlijk voor een zwarte lijst. Breed of smal, dat maakt niet uit. Wat jij mooi vindt. Maar denk ook even goed na over de poster die je erin ophangt. Blijf in stijl en kies voor retro, zwart of mooie typografie.

Juniqe-poster-lijst-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten

4. Betonnen bloempotten

Nog zo’n leuke industriële woonaccessoire die niet zoveel kost. Vervang je oude bloempotten voor zwarte en zet er zeker een groot exemplaar van beton tussen. Lekker stoer! Zet er dan natuurlijk ook een stoere plant in, zoals bijvoorbeeld een grote cactus.

Livingandcompany.com-bloempot-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten

5. Matzwarte deurklinken

Bij een industriële make-over denk je niet zo snel aan deurklinken, maar dat zou wel moeten. En als je op elke deur dezelfde zwarte deurklinken maakt, trek je die mooie stoere look door in je hele huis.

Intersteel-deurklink-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten

6. Stoere stoelen met zwart onderstel

Je kunt natuurlijk voor zwarte eetkamerstoelen kiezen, maar dat hoeft niet per se. Een stoel in een andere donkere kleur, zoals grijs, blauw of groen, is ook prachtig. Een zwart onderstel of zwarte stoelpoten geven dan wel dat extra industriële tintje.

Kwantum-eetkamerstoelen-industrieel-interieur-woonaccessoires-stoer-zwart-beton-lamp-deur-stoel-tafel-potten

Als je consequent bent met kleur en stijl, geef je je woonkamer met deze 6 woonaccessoires een prachtige industriële look. En zoals je ziet: dat hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Ik ben er klaar voor, ik ga shoppen!

Zin in meer inspiratie?

5 verschillende woonstijlen en de perfecte hanglampen daarvoor

Vakantiewoning plus netdat beetje meer

Krantenpapier in je interieur!

Reacties