4x industriële lampen die jouw interieur doen stralen

Verlichting is een heel belangrijke sfeermaker in je huis. Zeker nu de winter eraan komt, verlangen we naar warmte en gezelligheid.

05 November 2018

Daar spelen lampen een grote rol. Hoe gezellig je inrichting ook is, als je het verkeerde licht hebt zal het nooit echt gezellig worden. Ben jij uitgekeken op je oude lampen? Of wil je een heel nieuwe sfeer in de ruimte creëren? Dit zijn 4 prachtige industriële lampen die jouw interieur doen stralen!

1. Hanglampen met gaas en touw

De industriële stijl is in de loop van de jaren wat veranderd. Voorheen ging het om grove, ruwe ontwerpen. Maar tegenwoordig zie je dat daar verandering in komt. Natuurlijk wordt er nog wel gebruikgemaakt van metaal en hout, maar de uitstraling is anders. Deze hanglampen zijn bijvoorbeeld mooi strak en hebben een frame van fijn gaas. De lampen hangen niet aan een gewoon snoer, maar aan een robuust dik touw. De lichtbron zorgt voor warm licht, waardoor je een heerlijke sfeer in huis krijgt.

2. Vloerlamp van buizenNaast hanglampen zijn ook vloerlampen fijn om in huis te hebben. Tegenwoordig zijn er prachtige industriële staande lampen te vinden. Deze lamp kun je kant en klaar kopen, maar eventueel kun je er ook zelf een maken. Hij bestaat uit een frame van holle buizen, waar lampen aan gemonteerd zijn. Het is een eenvoudig, elegant ontwerp dat bijzonder opvalt in de woonkamer. Door de lamp dimbaar te maken heb je altijd precies de juiste hoeveelheid licht voor wat je aan het doen bent.

3. Tafellamp met frameTafellampen
zijn al een aantal jaren terug in de mode. Deze bijzondere lampen bestaan uit een houten of metalen frame waarin een lamp zit. In de moderne woonstijl zie je bijvoorbeeld veel houten lampen. In de industriële stijl zijn metalen vormen meer gebruikelijk. Deze lamp bestaat uit een prachtig geometrisch patroon van driehoeken. Het is een tafellamp, die je mooi neer kunt zetten op een tafel, bureau of kast. Er zijn uiteraard ook bijpassende staande lampen en hanglampen te vinden.

4. Rechte staande lampenBen jij op zoek naar een mooie hoge staande lamp? Of wil je juist graag een kleine staande lamp voor op een tafel? Deze opvallende strakke lampen zijn er in verschillende formaten. Ze bestaan uit een metalen frame met heel fijnmazig gaas. De totale uitstraling hangt af van de lichtbron die je erin stopt. Kies je voor heel felle lampen, dan krijg je veel licht in de ruimte. Ga je juist voor lampen met weinig lumen, dan krijg je een warme en aangename sfeer. De lampen laten zich goed combineren en laten zo je hele interieur stralen!

In de industriële woonstijl zie je een duidelijke verschuiving in stijl. De verlichting is nu fijner, strakker en meer gestroomlijnd. Daardoor is het ook gemakkelijker om met de lampen een warme sfeer te creëeren. Kies je een van deze vier prachtige lampen, dan laten die je hele interieur stralen. Prachtig om te zien en je krijgt een heerlijke comfortabele sfeer in de donkere maanden!

Reacties