Foto: 2014/little-greene-verf-vloeren.jpg

Little Greene: verf voor vloeren

De Little Greene verf voor vloeren is verkrijgbaar in ruim 200 kleuren.

Het schilderen van een vloer is een eenvoudige manier om de sfeer in een ruimte subtiel of drastisch te veranderen. Met ruim 200 kleuren binnen handbereik kan je zo subtiel of zo uitgesproken zijn, als je maar wilt. Little Greene’s Floor Paint is een zijdeglans lak op oliebasis. Deze is toe te passen op een houten vloer, een betonnen vloer of gegronde metalen vloeren. De Floor Paint van Little Greene is uitstekend bestand tegen slijtage, morsen van vloeistoffen en huishoudelijke algemene slijtage. Door de unieke geurarme- en sneldrogende eigenschappen is de verf gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden. De Floor Paint is eventueel ook te gebruiken voor deuren, kozijnen en kasten die een hogere mate van slijtvastheid vragen.

De vloer is letterlijk en figuurlijk de basis van je inrichting. Door deze te kleuren, ontstaat er gemakkelijk een andere sfeer. Bovendien kan een kleurnuance ervoor zorgen, dat het interieur nog beter op elkaar afgestemd raakt. Traditioneel worden vloeren in behouden kleuren geschilderd. Met de keuze uit circa 200 Little Greene kleuren, kan je je ook permitteren eens ‘out of the box’ te kiezen.

Eigenschappen

De Floor Paint van Little Greene heeft een zeer sterke zijdeglans afwerking, met een glansgraad van 50%. Deze oliegedragen verf bevat enkel natuurlijk voorkomende plantaardige oliën. Hierdoor is deze milieuvriendelijk, duurzaam en volledig afwasbaar. De Floor Paint is verkrijgbaar in blikken van 1 en 2,5 liter en dekt circa 14 vierkante meter per liter.

Little Greene

Little Greene, Britse verffabrikant, staat voor een maatschappelijk verantwoorde productie van hoge kwaliteit verf en behang. Sinds 1773 is The Little Greene Dye Works of Collyhurst Wood, gelegen aan de rand van Manchester, één van de oudste industriële regio’s in Engeland, waar verf- en kleurstoffen worden gemaakt. Oorspronkelijk werden hier de kleurstoffen voor de katoenindustrie geproduceerd. Alle producten van Little Greene worden vervaardigd volgens uitzonderlijke hoge eisen. De verf van Little Greene is zeer dekkend, heeft een superieure diepte in kleur en een lange levensduur. De diepte van de kleur wordt bereikt met behulp van complexe formuleringen en het gebruik van tot 40% meer pigment dan in de meeste andere verven. Hiermee worden nuances gecreëerd, die op subtiele wijze in verschillend licht veranderen, en is er minder verf per vierkante meter nodig voor een verbluffend resultaat.

Little Greene verf is verkrijgbaar via een netwerk van exclusieve Little Greene dealers. Voor informatie en voor dealers kijk op www.littlegreene.eu.

Publicatiedatum: 29 april 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties