Foto: 2015/zonnelux-shutters-woonkamer.jpg

Shutters in de woonkamer

Als alternatief voor gordijnen, waarmee je tevens zonwering en decoratie bereikt, zijn shutters een goede oplossing.

Bijvoorbeeld shutters van sunshutters voor de woonkamer.

Soorten

Als eerste is het verstandig om te kijken naar de soort shutters die er zijn. Hierbij heb je de keuze tussen hout en aluminium. De houten variant heeft een mooie robuuste uitstraling en geeft een gevoel van warmte. Omdat er veel verschillende soorten hout bestaan, kun je hierin ook een keuze maken. Elke soort heeft zijn eigenschappen. Hierdoor kun je met alleen de optie hout al heel veel kanten op.

Als je op zoek bent naar een shutter die ook buiten beschikbaar kan zijn, is aluminium een goede oplossing. Deze oplossing is doorgaans in de woonkamer niet vaak nodig. Wel geeft aluminium een moderne uitstraling en is het onderhoud hiervan minimaal.

De voordelen van shutters

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een soort, is het natuurlijk handig om te kijken naar de vele voordelen die een shutter te bieden heeft.

-Sfeer
De shutter kan zorgen voor extra sfeer in huis. Het is een mooie blikvanger. Je kunt voor diverse materialen en kleuren kiezen, zo kun je jouw eigen sfeer bepalen.

-Duurzaam
De shutter is duurzamer dan raamdecoratie of zonwering.

-Makkelijk schoon te houden
Ze zijn heel makkelijk schoon te houden en schoon te maken. Bij hout kan olie helpen, maar ook met een vochtig doekje kun je zorgen voor een schone shutter.

-Lichtinval regelen
Je kunt de juiste lichtinval voor jouw huis bepalen. Door ze dicht te doen houdt je de zon buiten, bij half open kun je tv kijken zorgen fel licht en bij helemaal open geniet je volop van de zon.

-Isoleert
Ze houden in de winter de kou buiten en in de zomer zorgen ze ervoor dat de warmte niet binnen komt. Doordat ze voor een raam hangen zorgen ze voor dit extra laagje isolatie.

-Privacy
Met de shutter kun je ook privacy regelen, terwijl er wel lichtinval in huis is. Met speciale tussenverbindingen of tussenliggers kun je er ook nog eens voor kiezen om de onderste lamellen op te laten en de bovenste te sluiten of juist andersom.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties