Zo heb je een fantastisch interieur on a budget

Tips hoe jij een prachtig interieur kunt krijgen voor een prikkie!

07 Augustus 2021

Als jij een echte interieurfreak bent, is het niet zo gek dat je regelmatig je de indeling van je eigen woning veranderd. Misschien laat je je inspireren door actuele trends of door wat je bij vrienden en familie in huis ziet staan. Interieurartikelen zijn nu eenmaal aan de prijzige kant en je wilt natuurlijk niet elke maand de helft van je salaris kwijt zijn aan nieuwe decoratie. Daarom geven we je graag wat tips hoe jij een prachtig interieur kunt krijgen voor een prikkie!

Ga op zoek naar dupes
Een ‘dupe’ is een goedkopere variant van het origineel. Heb jij een gaaf servies gezien of een prachtige vaas bij een groot merk – met een hoge prijs – ga dan op zoek naar een alternatief. Ontzettend veel goedkopere woonwinkels hebben geen groot ontwerpbudget en kopiëren daarom de populaire items van de grote merken. Zo kun je vaak bij Xenos of Action hele mooie woonitems vinden voor een prikkie. Als je toch al vaak je interieur verandert, hoef je echt niet de duurste en meest kwalitatief hoogstaande items in huis te halen. Blader eens door de Action folder voor mooie aanbiedingen en wie weet wat voor pareltjes je tegenkomt. 

Volg niet elke trend
Er zijn altijd wel een handvol trends die je kunt volgen in je interieur. Maar vergeet ook niet dat trends komen en gaan. Als jij aan elke trend mee zou willen doen, kun je om de maand jouw hele interieur vervangen voor een nieuwe. Dit is niet alleen ontzettend slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Bepaal vooraf wat voor soort interieur je wilt en wees niet bang om verschillende stijlen te combineren. Uiteindelijk is jouw huis geen woonmagazine en moet je je er vooral lekker comfortabel voelen.

Investeer in kunst
HuisTJe kunt natuurlijk een paar duizend euro uitgeven aan een nieuwe bank, maar na verloop van tijd moet je die toch vervangen. Het is een gebruiksvoorwerp en dus is het logisch dat je deze gebruikt en dat de kwaliteit wat achteruitgaat. Als je wilt investeren in wat mooie items, kun je het beste wat meer geld spenderen aan kunst. Als je een prachtig schilderij of beeldhouwwerk in de kamer heeft staan, valt het echt niemand op dat jij een bank van de IKEA hebt. Daarnaast verliest kunst niet snel haar waarde, waardoor je het ook kunt doorverkopen mocht je erop uitgekeken zijn.

 

Reacties