Foto: barkruk

6 Slimme manieren om je keuken om te toveren tot een designkeuken

Een nieuwe keuken is een flinke uitgave en het is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Droom jij van een designer keuken maar heb je het budget er niet voor? Wees slim en creëer hem zelf!

Marlou 25 Januari 2024

Met onderstaande tips heb je het toch met een kleine investering voor elkaar.

1. Barkrukken

Heb jij een open keuken? Creëer dan een bar of kookeiland, bijvoorbeeld door een hoge tafel met barkrukken te plaatsen. Een simpele, maar effectieve manier om de ruimte direct een stijlvolle upgrade te geven, is door moderne barkrukken te plaatsen. Kies voor eigentijdse, strakke designs die passen bij de rest van je interieur. Deze kleine toevoeging kan al snel zorgen voor een luxe uitstraling. Ook als je een dichte keuken hebt, kun je het vaak voor elkaar krijgen door een (deel) van de muur weg te breken en af te werken met een bar of kookeiland. Dit is uiteraard wel iets duurder qua investering, maar het is een mooie upgrade voor zowel je keuken als je woonkamer. Aangezien open keukens dé trend van deze tijd zijn, is het ook een meerwaarde voor je woning.

2. Laat je keuken wrappen

Heb je genoeg van de standaard kleur of afwerking van je keukenkastjes? Overweeg dan om ze te laten wrappen. Dit is een relatief goedkope oplossing waarbij een dunne laag folie over de bestaande kastjes wordt aangebracht. Hierdoor krijgt je keuken direct een frisse, nieuwe look zonder dat je de hele keuken hoeft te vervangen. Deze wraps zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en designs. Zo is mat zwart de nieuwe trend. Zet er een paar messing of koperen handgrepen op en je keuken heeft een complete metamorfose ondergaan!

3. Nieuwe knoppen/grepen op je deurtjes en laden

Zijn je kastjes nog prima, dan kun je de look van je keuken ook veranderen door de knoppen en handgrepen van je keuken te vervangen. Kies voor stijlvolle designs die passen bij het gewenste design thema van jouw keuken. Het krijgt met deze simpele ingreep een compleet andere uitstraling.

4. Frisse laag verf en een stijlvolle achterwand

Een van de meest eenvoudige en goedkope manieren om je keuken een moderne make-over te geven, is door een frisse laag verf aan te brengen op de muren of kastjes. Kies voor kleuren die passen bij de door jouw gewenste designstijl en zorg ervoor dat ze samengaan met de rest van je interieur. Een likje verf kan echt wonderen doen! Ook met een backsplash geef je jouw keuken een designerlook. Tegenwoordig zijn er heel erg mooie achterwanden te krijgen in heel uiteenlopende designs en kleuren.

5. Professionele apparatuur

Als je droomt van een echte designkeuken, is het belangrijk om te investeren in professionele apparatuur. Hoewel dit misschien duur lijkt, kun je vaak goede deals vinden als je goed zoekt en vergelijkt. Kijk bijvoorbeeld naar outlet winkels of koop tweedehands apparatuur van hoge kwaliteit. Door te investeren in hoogwaardige apparatuur creëer je niet alleen een luxe uitstraling, maar verbeter je ook de functionaliteit en prestaties van je keuken.

6. Investeer in een modern, inductie fornuis

Dat gas er helemaal uitgaat, is al even bekend. Het is dus goed om te investeren in een modern inductie fornuis. Deze manier van koken is veel efficiënter en beter voor het milieu dan gas. Houd voor de overstap van gas naar inductie rekening met het type stroomvoorziening dat je hebt. Je hebt namelijk meestal een Perilex aansluiting (5-polig stopcontact) nodig. De kookplaat wordt daarmee verdeeld over meerdere stroomgroepen. Afhankelijk van je meterkast kun je dan koken op 2- of 3-fasen. Voor een 2-fasen kookplaat heb je, naast de Perilex aansluiting, een gekoppelde stroomgroep in je meterkast nodig. Echter, voor een 3-fasen kookplaat is krachtstroom vereist en daarvoor is meestal een aanpassing nodig in je meterkast.  Informeer hier dus goed naar, voordat je tot aankoop overgaat.

7. Voeg persoonlijke accenten toe

Om je keuken echt stijlvol en uniek te maken, voeg je persoonlijke accenten toe die passen bij jouw stijl en smaak. Denk aan kunstwerken aan de muur, speciale decoratieve items of zelfs planten om wat groen toe te voegen. Deze kleine details brengen de ruimte tot leven en maken er een echte designkeuken van te maken.

Met deze slimme manieren tover je jouw keuken om tot een designkeuken. Je hoeft dus niet te lenen of te sparen voor een geheel nieuwe keuken. Met een beetje creativiteit en slimme investeringen kun je jouw keuken transformeren tot de stijlvolle ruimte waar je altijd van gedroomd hebt. Ga dus snel aan de slag met je project en geniet van het resultaat!

Reacties