Foto: 2019/Wat-worden-interieur-trends-voor-2020.jpg

Wat worden de interieur trends voor 2020?

Momenteel is het nog hartje zomer maar voor je het weet is de nazomer alweer begonnen en gaan we de herfst en winter tegemoet.

Guido van Loon

Over vier maanden mogen we het nieuwe jaar 2020 weer inluiden. In de tussentijd hebben interieurstylingsbureaus niet stil gezeten. Merendeel is al vooruit aan het kijken en hebben de nieuwste trends al op het oog. Via dit artikel willen we onze trouwe lezer op de hoogte stellen van de nieuwste interieur trends voor 2020. Ben je benieuwd? Na het lezen van dit artikel ben je meteen een stuk wijzer en kan je je eigen interieur alvast kritisch gaan bekijken (en desnoods alvast aanpassen)!

Duurzaam, duurzaam, duurzaam

Niet alleen de kledingindustrie moet aan de bak maar ook de interieur business moet een hele omslag gaan maken. Dit zie je terug in de interieurtrends die momenteel gaande zijn zoals de ‘vintage look’ en het industriële design. Deze trends van 2019 zal je zeker nog terugzien in 2020. Heb je nog een oud schilderij van je oma op zolder dan is het helemaal hip om hier je eigen draai aan te geven in de woonkamer. Het liefste wel op een trendy manier en met een mooi geschilderde muur die matcht met de kleuren uit het schilderij. Ook worden er heel wat oude kasten opgeschuurd en zie je heel veel hergebruik terug in het huidige interieur. Het zorgt voor persoonlijkheid en karakter in het interieur zoals niemand die kent omdat het dierbare bezittingen bevat van de familie. Duurzamer en persoonlijker dan dat kan je het niet krijgen.

Ontspullen en alleen kwaliteit kopen

Deze trend zal zeker in 2020 veelvuldig terugkomen: ontspullen. Het woord zegt het al want het betekent dat mensen zo veel mogelijk onnodige spullen weg gaan doen. Het hele idee hierachter is dat dit rust en ruimte creëert. Deze rust heeft niet alleen effect op de leefomgeving maar zeker ook op de mentale gesteldheid van de mens. Onderzoek heeft aangetoond dat hoe rustiger de omgeving is hoe rustiger de mentale stroom van gedachten zal zijn van de bewoner. Echt investeren in kwaliteitsmeubelen die jaren het zij decennialang mee kunnen gaan zal de trend worden in 2020. Deze trend valt mooi samen met de duurzame wereld die we met de mensheid willen creëren. Kwaliteitsmeubelen met respect voor de natuur en onze planeet. Materialen van gerecycled plastic zal je ook volop terugzien in een duurzame vorm!

Reacties