Foto: kelim-5835-9-300x300

Vloerkleden trends 2020

Welk vloerkleed past mooi in jouw interieur?

Guido van Loon

Het moment is weer daar… je kijkt met een tevreden blik door je huis waarbij je toch tot de conclusie komt dat wat nieuwe meubels best weer eens gekocht mogen worden. Die oude tafel mag best wel eens vervangen worden door dat prachtige eikenhout en ook dit vloerkleed ziet er uit alsof er al jaren op is geslapen. Jup, af en toe mag je best jezelf verwennen door wat gave dingetjes voor je interieur te kopen. Een vloerkleed bijvoorbeeld! Een kleed zorgt niet alleen voor warmte in je huis, maar heeft ook een geluiddempend effect. Lees hieronder de trends van 2020! Welk vloerkleed past mooi in jouw interieur?

Perzische stijl

Een Perzisch tapijt is al enkele jaren een hot item om elke plek uniek te maken. Dit tapijt is vaak met de hand gemaakt en werd vroeger vooral gebruikt voor het versieren van de tempel. Je kunt ze vinden in studentenkamers, gave loodsen en bij de kapper op de hoek. Een Perzisch tapijt is geen alledaagse aankoop, want het is een (prijzig) object waar je vaak jaren plezier van kunt hebben. Deze prachtige Oosterse tapijten zijn er in vele formaten en kleurvariaties te vinden waardoor je het in elk huis leuk kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld je wanden en meubels in dezelfde tinten stijlen als bij een Perzisch tapijt waardoor je een warm en speelse look kunt maken.

Grafische prints

In Nederland wordt steeds meer gepraat over overconsumptie. We willen continu meer en we zijn met steeds minder tevreden. De trend minimalisme trekt langzaam steeds meer aan en dat gaan we de komende tijd ook terugzien in het interieur. Bij minimalisme draait het om een bewuste levensstijl, waarbij we meer moeten waarderen wat we hebben. Door met minder spullen te leven, kun je meer rust terugbrengen in je leven én in je hoofd! Minder spullen zorgt voor een strak design. Denk hierbij aan kleden met abstracte vormen en strakke lijnen waarbij je een soort kunstzinnige uitstraling kunt creëren. Hup, overtollige spullen uit huis en een mooi abstract vloerkleed ervoor terug. Go for it!

Rieten vloerkleed

We zijn niet alleen massaal rieten stoelen, tafels en schilderijtjes aan het kopen maar ook de vloerkleden worden niet overgeslagen. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt ervoor dat je interieur een sfeervolle look krijgt. Een gevlochten, rieten vloerkleed in verschillende maten zorgt voor een speels effect wat jouw woning net die extra touch geeft.

 

Reacties