Thuiswerken voor beginners

Thuiswerken is echt een begrip geworden, steeds meer werknemers hybride gaan werken. Toch kan thuiswerken voor sommigen nog lastig worden.

Guido van Loon 05 Mei 2022

In deze blog gaan we het behandelen hoe je het beste optimaal thuis kunt gaan werken.

Omgeving

Als je thuis gaat werken, is het handig om een vaste plek in je huis te hebben waar je gaat werken. Dit kan bijvoorbeeld in de woonkamer zijn aan de eettafel. Maar wanneer er bijvoorbeeld in een kamer extra ruimte is, kun je hier ook een werkplek van maken. Hiermee zorg je er ook voor dat deze ruimte helemaal van jou is en dat je al je papier en to-do lijstjes kunt laten liggen. Hierdoor kun je de volgende dag gelijk verder gaan waar je gisteren bent gebleven. Wanneer je in de woonkamer gaat werken, moet je na je werkdag weer alles netjes maken.

De essential

Wanneer je gaat thuiswerken is het belangrijk dat je een paar elementen in huis moet hebben. Dit is niet alleen fijner werken, maar je kunt er ook voor zorgen dat er een goede scheiding is tussen je privé en werkomgeving. Een bureau kopen is ‘the must’ om aan te schaffen net als een bijpassende bureaustoel. Wanneer je werkt op een laptop is het geen overbodige luxe om een laptopstandaard te hebben. Dit zorgt ervoor dat je geen stijve nek krijgt aan het einde van de dag. Daarnaast is het met een laptopstandaard ook fijn om er een draadloze muis en toetsenbord erbij te hebben en deze ook gelijk aan te schaffen. Tegenwoordig is werken met een scherm ook niet meer weg te denken en kun je hiermee goed het overzicht houden. Hiermee creëer je dezelfde de omgeving en sfeer als een kantoordag.

Tips

Wanneer je thuiswerkt is het verstandig om een vast ritme aan te houden. Daarnaast moet je net als je op kantoor werk ook gewoon pauze nemen. Zorg er dan ook voor dat je hier een vast moment voor inplant en je hierin even een blokje omgaat of een lekkere lunch voor jezelf gaat maken. Dit zorgt ervoor dat je even op adem kunt komen en je daarna weer fris aan de gang kunt gaan. Daarnaast zijn sloffen ook een aanrader om te kopen, want waarom schoenen aan hebben als je thuis werkt? Kijk wat je van je werkgever kan verwachten als je meer gaat thuiswerken en welke voorwaardes daaraan vast zitten voor beide partijen. In deze blog vind je nog meer praktische tips voor als je gaat thuiswerken en welke elementen daarbij niet kunnen ontbreken.

Wanneer je gaat thuiswerken is het verstandig om een paar elementen in huis te hebben. Creëer een ruimte in huis wat jouw werkomgeving wordt. Hier kun je dan een bureau in plaatsen. Om te voorkomen dat je een stijve nek krijg, werk je met een laptopstandaard. Ook moet je zorgen dat er een scheiding komt tussen privé en werk door hiervoor een ritme voor jezelf creëert en deze ook daadwerkelijk aanhoudt.

Reacties