Foto: Thuiswerkplek

3 afwegingen bij het kopen van een bureau voor je thuiskantoor

Een goed bureau helpt een groot deel van je nek- en rugklachten te voorkomen. Maar waarop moet je letten bij het kopen van een bureau? We geven je 3 punten.

Guido van Loon

Het belang van een goed bureau

Juist nu het ernaar uit ziet dat thuiswerken voor lange tijd de standaard blijft, zijn er redenen genoeg voor het aanschaffen van ergonomische meubelen, zoals een bureau. Een goed bureau helpt immers bij het voorkomen van nek-, schouder- en rugklachten, waardoor je energie, productiviteit en concentratie een boost krijgen.

Hieraan voldoet een ergonomisch bureau

Om die lichamelijke klachten te voorkomen, is het belangrijk dat je bureau op de juiste hoogte is ingesteld. Een te hoog of te laag ingesteld bureau zorgt er namelijk voor dat je té lang in de verkeerde houding werkt, waardoor je schouders, nek en armen overbelast raken. Het is daarom belangrijk dat je nieuwe bureau in hoogte verstelbaar is, zodat je de hoogte kunt aanpassen aan jouw lichaamslengte.

Houd daarnaast rekening met de volgende punten:

1: Een standaard bureau of een zit-sta bureau?

Als je een kijkje neemt op diverse webshops van kantoormeubelen, zie je vast al gauw dat er tal van verschillende bureaus zijn. Zo vind je bij Officetopper de vertrouwde, standaard bureaus, maar ook elektrische of slingerverstelbare zit-sta bureaus. Met zo’n zit-sta bureau wissel je eenvoudig af tussen zittend en staand werken. Waarom dit belangrijk is? Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Als je té lang zit (of staat!), wordt je lichaam statisch belast. Een dynamische werkhouding rekent hiermee af. En ook dat zorgt weer voor een vermindering van nek- en rugklachten.

2:Waar zet je je bureau weg?

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je werkt in een fijne, inspirerende omgeving. Een rommelige, volgepropte werkkamer werkt hier niet aan mee. Daarom is het belangrijk om te bekijken waar je je bureau wegzet en daarmee hoe groot je bureau maximaal mag zijn. Komt je bureau in een kleinere ruimte? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bureau dat minder diep of breed is dan een standaard bureau. Zorg er wél altijd voor dat je voldoende ruimte hebt om comfortabel te zitten en te werken.

3: Hoe moet het bureau eruit zien?

Die inspirerende omgeving creëer je natuurlijk niet alleen met een bureau dat qua formaat goed in de ruimte past. Ook is het belangrijk om te zorgen een rustige werkomgeving, met een bureau dat past bij je interieur. Bij Officetopper vind je bureaus die geheel naar smaak zijn aan te passen. Zo kies je niet alleen voor de kleuren van het onderstel, maar pas je het werkblad ook aan aan de rest van je interieur. Het grootste deel van de bureaubladen zijn namelijk verkrijgbaar in maar liefst acht verschillende houtkleuren.

Het kiezen van het perfecte bureau hoeft helemaal niet moeilijk te zijn; het is kortgezegd afhankelijk van je lichaamslengte en je persoonlijke smaak. Onze laatste tip? Kies een bureau waarbij jij je goed voelt. Je brengt er immers veel uren aan door!

Reacties