Thuis is waar het werk is: de opkomst van het thuiskantoor

Met de verwachting dat veel mensen in 2021 nog deels zullen thuiswerken, is een investering in een geschikt thuiskantoor iets wat velen overwegen.

04 Maart 2021

Voor de meesten zal thuiswerken voor aan de pandemie een zeldzaamheid zijn geweest, waardoor de meesten niet de meest ideale apparatuur en opstelling zullen hebben.

Hoewel de blauwdruk voor een post-coronavirus-wereld er nog steeds onzeker uitziet, weten we wel dat de manier waarop we werken waarschijnlijk nooit meer zal terugkeren naar de ‘normale’ fulltime kantoorcultuur. Uit nieuwe rapporten blijkt zelfs dat 72% van de kantoormedewerkers de voorkeur geeft aan een combinatie van telewerk en kantoorwerk.

Gedurende de afgelopen twaalf maanden hebben we zowel de voor- als nadelen van thuiswerken geleerd, maar hoeveel mensen hebben hun eigen ideale werkruimte thuis gecreëerd? Nieuwe bureaus, stoelen, laptops en computerschermen kunnen duur zijn, dus het is waarschijnlijk dat veel mensen hun financiële mogelijkheden moeten overwegen om hun droom-thuiskantoor te creëren.

Met behulp van zoekvolumes en advies van interieurontwerpers hebben we de meest gewilde producten voor thuiskantoor-verbeteringen bepaald om het perfecte kantoor te creëren, met daarnaast tips en trucs die iedereen kan toepassen om de productiviteit en het welzijn te verbeteren.

De gemiddelde prijs van een thuiskantoor is € 3.485

Thuiswerkers hebben verschillende mogelijkheden als het gaat om het creëren van een speciale thuis-kantoorruimte.

Of het nu gaat om het aanbrengen van een likje verf, een nieuwe vloer of een ingebouwd bureau en lades, verbeteringen aan het thuiskantoor kunnen een kostbare investering zijn, zelfs als je binnen een beperkt budget blijft.

We hebben de gemiddelde prijs onderzocht voor het verbouwen van een thuiskantoor. Er zijn drie budgettypes die we hebben onderzocht, beginnend met alleen de basisitems zoals een bureau en stoel, tot de meer decoratieve verbeteringen met hogere prijskaartjes.

Aangezien de meeste thuiswerkers waarschijnlijk voor een goedkopere optie kiezen, hebben we berekend dat de gemiddelde kosten van de renovatie van een thuiskantoor in totaal € 3485 bedragen.

Lees hier het volledige onderzoek.

Reacties