Je thuiskantoor professioneel inrichten

Werk je vanuit huis? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om een prettige werkomgeving te hebben.

Guido van Loon 21 Mei 2020

Je bent er immers heel wat uren in de week te vinden. Vind je een professionele uitstraling belangrijk? Ideaal bijvoorbeeld als er klanten over de vloer komen, maar net zo goed voor een verbeterde omgeving waarin je je thuis voelt. In deze blog geven we tips: zo kun jij je thuiskantoor professioneel inrichten.

Kantoorartikelen in jouw stijl

Kantoorartikelen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. En dat is leuk, want zo kun je echt jouw smaak terug laten komen in je thuiswerkplek. Kies bijvoorbeeld mooie kleuren of prints uit, die goed passen bij de stijl van jouw kantoor. Het hoeft geen saaie, steriele ruimte te zijn!

Een tof idee: laat bij 123drukken kantoorartikelen drukken in de huisstijl van jouw bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld notitieblokken op je bureau neerleggen met je logo duidelijk in beeld. Perfect als er klanten langskomen in je kantoor! Zo weet je namelijk zeker dat je als een professional overkomt.

De juiste kantoormeubelen

We zien helaas maar al te vaak dat een home office gewoon snel in elkaar geflanst is. Een afgedankte tafel als bureau, een stoel die nu niet bepaald goed is voor de houding… Dat kun je maar beter anders aanpakken. Maak er een plek van die er goed uitziet, met de juiste bijbehorende kantoormeubelen! Het is de investering waard.

Een goede bureaustoel is daarbij het belangrijkste onderdeel. Je zit er vaak uren achter elkaar op, dus het is belangrijk om voor comfort te kiezen. Laat de stoel het liefst goed afstellen op jouw lichaam, of zoek op hoe je dit zelf kunt doen. Een goed en stevig bureau is ook een must-have, waar je voldoende ruimte op hebt en dus alles op kwijt kunt. Of denk bijvoorbeeld na over een zit-sta bureau, om af te kunnen wisselen.

Accessoires en aankleding

Of je kantoor nog professioneel kan zijn met accessoires in de ruimte? Zeker! We vinden dit juist een essentieel onderdeel van een thuiskantoor inrichting. Hiermee laat je namelijk echt iets van jezelf zien, en dat kan een goede indruk geven.

Natuurlijk zijn niet alle accessoires passend. Zo wil je misschien niet per se persoonlijke foto’s ophangen in je kantoor, maar stijlvolle posters kunnen bijvoorbeeld wel heel goed. Zeker in een thema dat aansluit bij je bedrijf! Andere opties? Denk aan een mooie klok aan de muur, een muismat met een leuke print of een opvallende bureaulamp.

Planten in je thuiskantoor

Kamerplanten in het interieur zijn onmisbaar, zo ook in je kantoortje. Allereerst zorgen ze voor een mooie uitstraling in de ruimte, zeker in combinatie met de accessoires waar we het hierboven al over hadden. Gezellig, meer sfeer!

Maar er is meer. Planten zorgen voor meer rust tijdens je werkdagen: ze kunnen echt het gevoel van stress verminderen. Verder is het slim om voor luchtzuiverende planten te kiezen, voor een prettigere werkomgeving en zelfs meer concentratie. Zo maak je een fijne werkplek voor jezelf!

Reacties