Foto: thuis-kantoor

Thuis een kantoor? Zo richt je je kantoor in!

Overweeg je om als ZZP-er aan de slag te gaan dan is de kans groot dat je thuis een kantoor gaat inrichten.

Het is natuurlijk prettig als je je eigen kamer hebt waarbij je als je klaar bent met werken de deur achter je kan sluiten. Ben je van plan om thuis een kantoor te maken? Hier lees je een aantal tips waar je aan kan denken tijdens de inrichting.

Ruimtelijke inrichting

Een opgeruimde kamer geeft je rust en komt ten goede van je concentratie en effectiviteit. Bouw je kamer niet helemaal vol met archiefkasten, een kamer die over de gehele breedte of lengte van je kamer gaat of andere meubels. Denk na over de ruimtelijke inrichting van je kamer. Kies je voor een open bureau of open kasten? Of voor gesloten meubels? Dit soort keuzes zijn van invloed op de ruimtelijkheid van een kamer.

Genoeg licht?

Het liefst heb je een kamer waar er ook sprake is van natuurlijk licht. Bovendien is het prettig als je zo nu en dan een raam kan openzetten. Het voordeel van een goed verlichte kamer is dat je minder snel vermoeid raakt en dus productiever bent. Kijk ook naar een aantal goeie lampen. Zeker in de wintermaanden is het snel donker en dat is het fijn als je kamer goed verlicht is.

Op de website van de Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vind je meer informatie over het inrichten van een werkplek.

Kantoorbenodigdheden

Afhankelijk van je beroep heb je ook diverse kantoorartikelen nodig. Allereerst is het belangrijk om een tafel te hebben waarbij je de juiste hoogte kan instellen. Zorg bijvoorbeeld dat je met je benen in een hoek van 90 graden onder je tafel zit.
Een goede stoel mag natuurlijk ook niet ontbreken. Stel je maakt straks 40 uur per week in je kantoor dan betekent dit dat op werkdagen ruim 1/3e van je tijd achter je computer door brengt. Een goede stoel mag dan niet ontbreken.
Hieronder nog een aantal andere punten:
- Printer, printers zijn er in verschillende prijzen en maten. Kies voor een printer die het beste past bij je werkzaamheden.
- Whiteboard: handig als je ideeën of andere punten wilt opschrijven.
- Snelle internetverbinding, een goede internetverbinding is echt een pré

Wil je jezelf goed presenteren naar potentiële klanten? Kijk dan ook eens naar naambadges of naambadges met magneet, bijvoorbeeld hier op Uniq Print. De badges van Uniq Print zijn herbruikbaar.

Reacties