Stoer wonen: industriële meubels

Houd jij van een stoer industrieel maar kan je wel wat tips gebruiken om het in jouw interieur in te richten? Lees dan snel deze blog!

Je hebt veel verschillende woonstijlen, en iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak, en een eigen voorkeur. De een houdt van een strak interieur en de ander vindt een creatieve styling juist erg leuk. Gaan jouw oren klapperen bij de woorden: stoer wonen? Dan moet je zeker verder lezen!

Industriële meubels

Laten we beginnen wat met industriële meubels nou eigenlijk zijn. De kenmerken van industriële meubels zijn dat ze gebaseerd zijn op de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Een ander kenmerk is dat de meubels neutrale kleuren hebben zoals zwart, wit en grijs en vaak van metaal of hout zijn gemaakt. Robuuste items en onafgewerkte materialen zijn ook onderdeel van een typisch industriële woonstijl. In ieder geval, stoer is hét sleutelwoord!

Ben jij helemaal verkocht als jij deze kenmerken leest van een industriële woonstijl? Dan ben je zeker niet de enige, industriële meubels zijn namelijk ook al een tijdje erg populair.

Industriële woonstijl

Heb jij al een industriële woonstijl en wil jij er nog wat meubels aan toevoegen? Of wil jij juist een industriële woonstijl gaan beginnen? Hoe dan ook, bij een echte industriële woonstijl, zijn industriële kasten onmisbaar. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een gave industriële zwarte kast of voor een stoere industriële wandkast. Er is enorm veel keus als het gaat om industriële kasten qua kleur en materiaal. Geloof het, het zal je industriële stijl helemaal afmaken. Daarnaast horen bij een typisch industriële woonstijl onder andere een muur van bakstenen, stoere grote lampen en grote klokken.

Op je eigen manier

Je hoeft natuurlijk nu niet heel je huis te gaan verbouwen, je kunt met kleine veranderingen al een stoere industriële tint aan je woonstijl geven. Je kunt het helemaal op jouw eigen manier aanpakken. Succes!