Rond, ovaal, of rechthoekig? Welke eettafel kies jij?

De keuze in eettafels is reuze tegenwoordig. Wij zetten in deze blog de verschillende vormen van eettafels voor jou op een rijtje.

De keuze in eettafels is reuze tegenwoordig; van rond tot rechthoekig, van hout tot glas, en zo nog veel meer. Het kan dus best lastig zijn om te bepalen wat voor een soort eettafel het beste bij jou past. Dit kan liggen aan de ruimte die je hebt, van jouw interieurstijl en jouw leefsituatie. Wij zetten in deze blog de verschillende vormen van eettafels voor jou op een rijtje.

Rechthoekige tafels
Hoewel we ronde en ovale tafels steeds vaker zien, is de rechthoekige eettafel nog steeds het populairst. Een rechthoekige tafel biedt veel ruimte, zowel voor de spullen die je erop wilt leggen als het aantal personen die aan kunnen schuiven. Dus houd je ervan om veel vrienden uit te nodigen en lekker lang te tafelen? Dan is een rechthoekige tafel misschien iets voor jou. Een grote rechthoekige tafel neemt wel veel ruimte in beslag, meer ruimte dan een ronde of ovale tafel doet. Daarnaast is een rechthoekige tafel niet ideaal met kleine kinderen, zij kunnen zich namelijk aan de hoeken van de tafel stoten. Dit zijn dingen om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een geschikte eettafel.

Ronde tafels
Een ronde tafel neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel. Perfect dus als je minder ruimte hebt om mee te werken. Je kunt gemakkelijk rond de tafel bewegen en extra eetkamerstoelen aanschuiven. Door zijn ronde vorm kan iedereen aan de tafel elkaar beter aankijken, dit vinden veel mensen gezelliger. Het maakt gesprekken, spelletjes en vergaderen makkelijker. Bovendien zijn ronde en organische vormen helemaal van dit moment. Wil jij een gezellige tafel en meegaan met de trends? Dan is een ronde tafel iets voor jou!

Ovale tafels
Een ovale tafel brengt de voordelen van een rechthoekige en een ronde tafel samen. Een ovale tafel heeft zoals de rechthoekige tafel een ruim tafelblad, maar maakt het zoals de ronde tafel makkelijk om extra stoelen aan te schuiven. Ook deze tafel maakt het makkelijk om elkaar aan te kijken en gesprekken te voeren. Bovendien is een ovale tafel door zijn unieke vorm echt een eyecatcher in huis! Wil jij een statement maken met jouw eettafel? Kies dan voor een ovale tafel.

Hopelijk maakt deze blog de zoektocht naar jouw perfecte tafel een stukje makkelijker. Heb je nog vragen over de verschillende soorten tafels? Kom dan eens langs in een van de showrooms van Woonboulevard Wijchen, dan helpt een van onze interieuradviseurs je verder!