Foto: Inspiratie-voor-je-thuiskantoor

Inspiratie voor je thuiskantoor

Wanneer je vanuit huis gaat werken, is het fijn als je een thuiskantoor hebt. Op de bank werken, is meestal erg slecht voor je werkprestaties.

Je hebt een aparte ruimte nodig, waar je niet telkens wordt afgeleid. Een ruimte waarin je door andere gezinsleden met rust wordt gelaten, zodat je je volledig op je werk kunt concentreren. Dat een bureau wel handig is in je thuiskantoor, is duidelijk. Maar om een goede werkomgeving te creëren heb je wel wat meer nodig. Je wilt graag een stijlvol, gezellig kantoor waar je relaxt kunt werken. Hier vind je wat mooie inspiratie voor je thuiskantoor.

Het meubilair van je kantoor

Kantoormeubilair is natuurlijk belangrijk bij de inrichting van je kantoor. Bedenk welke stijl kantoor je graag wilt inrichten. Een industrieel bureau ziet er heel anders uit dan een modern of minimalistisch bureau. Doe inspiratie op voor het meubilair in je kantoor. Bedenk ook hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. In een klein kantoor wil je misschien alleen een bureau met bureaustoel, in een groter kantoor kan een (archief)kast handig zijn. Heb je hulp nodig bij de inrichting van je thuiskantoor? Bij KRV Kantoorproducten kun je terecht voor kantoormeubilair. Hier vind je veel mooie ontwerpen en bovendien zijn de bureaustoelen ergonomisch gevormd. Dit voorkomt RSI-klachten en zorgt voor een comfortabele werkhouding.

Sfeer en kleuren

Na het zoeken van een aantal mooie kantoormeubelen, bepaal je hoe de vloer eruit moet zien. Misschien heb je al een goede vloer in het kantoor liggen. Maar het kan ook zo zijn dat je de vloer gaat vernieuwen. Kies een vloer die gemakkelijk schoon te houden is, er netjes uitziet en natuurlijk goed past bij je nieuwe meubels. Moeten de muren of het plafond nog een verfje hebben voordat de meubels arriveren? Denk dan goed na over de sfeer en de kleurstelling van je thuiskantoor. Kies niet voor felle kleuren, want deze zorgen voor slechtere concentratie. Je kunt beter gaan voor één rustige pastelkleur, terwijl je de rest wit laat. Zo wordt het niet saai, maar worden de kleuren ook niet te overheersend.

Decoraties in je thuiskantoor

Tijdens het werken is het fijn om gezelligheid om je heen te hebben. Je eigen werkplek, die je helemaal zelf kunt inrichten. Toch moet je oppassen dat je niet teveel decoraties gebruikt, want deze kunnen je ook afleiden. Kies bijvoorbeeld voor een of twee mooie schilderijen aan de muur. Bewaar de foto’s van familieleden voor andere ruimtes in huis. Zet wat groene planten neer in mooie bloempotten. Zo word je niet afgeleid door felle kleuren en de planten produceren zuurstof zodat de lucht gezonder blijft in je kantoor. Verder kies je natuurlijk mooie raamdecoraties, want lege ramen zien er niet erg gezellig uit. Je kunt op een eenvoudige manier en door het kiezen van simpele decoraties je kantoor een stuk gezelliger maken, zonder dat het je afleidt van je werk.

Je thuiskantoor inrichten bestaat vooral uit het vinden van een goede balans. De kleuren en vormen moeten bij elkaar passen en de ruimte gezellig maken. Tegelijkertijd moet je goed opletten dat het geheel niet te rommelig wordt en dat je niet afgeleid raakt tijdens je werk. Door te kiezen voor sfeervol kantoormeubilair en passende decoraties richt jij je kantoor fijn in in de juiste stijl. Zo kun je ongestoord en ongehinderd werken in jouw favoriete omgeving!

Reacties