Foto: 1-sfeerbeeld-de-ideale-leukste-relaxte-werk-plek-zzp-thuiswerken-bron-KORBO

Je thuiskantoor inrichten? Bekijk hier 9 inspirerende ideeën

Thuiskantoren hoeven niet meer saai te zijn. Integendeel! Het is belangrijk dat je werkplek inspirerend en rustgevend is.

Sandra van Koningshoven

credits foto: Korbo

Een fijne thuiswerkplek komt je creativiteit ten goede. En laat dat nu een van de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezond werkklimaat. Het mag weer leuk en gezellig. Dus weg met systeemplafonds, whiteboards en saaie stoelen. Wij gingen voor je op zoek naar de mooiste stylingideeën en leukste inrichting voor je thuiskantoor.

1. Werkplek voor de kleinbehuisden

bron: creative concepts

Of je nu groot of klein woont, je kunt altijd ruimte maken voor een prettige werkplek. Het is gewoon een kwestie van praktisch inrichten. Dit fantastische bureau klap je eenvoudig weer in, zodra je klaar bent met werken.

2. Bergruimte onder je bureau

bron: ikea 

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor werk je doet vanuit huis, bergruimte heb je eigenlijk altijd wel nodig. Een opgeruimd bureau werkt nu eenmaal het fijnst. Bij bergruimte denk je snel aan kasten, maar je mooie spullen hoeven helemaal niet achter slot en grendel te worden opgeborgen. Het is juist mooi om ze te verzamelen en te presenteren in leuke manden bijvoorbeeld.

3. Werkplek in je woonkamer

 

Hoe gezellig is het als je kunt werken vanuit je woonkamer? Je moet dan wel beschikken over een gezonde dosis concentratievermogen, want het is niet altijd de stilste plek in huis. Als je een werkplek maakt in je woonkamer, zorg er dan voor dat ie netjes blijft en past bij de rest van je interieur. De foto hierboven is een goed voorbeeld daarvan. Strak, netjes en gaat helemaal op in het interieur.

4. Gezellige chaos

 

bron: refinery29

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar sommigen kunnen er goed tegen om in een drukke en chaotische omgeving te werken. Sterker nog, ze vinden het juist prettig. Als je ruimte maakt voor mooie items, je laatste creaties en foto’s waardoor je geïnspireerd raakt, creëer je een werkomgeving die je creativiteit stimuleert.

5. Samen werken is gezelliger

bron: ikea

bron: ikea

Een thuiswerkdag is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Dat is fijn, want het scheelt je reistijd en het is bewezen dat mensen twee keer zo productief zijn. Als jij en je partner allebei werken, kan het dus zomaar eens voorkomen dat je tegelijk thuiswerkt. En dan is het fijn dat je elkaar niet in de weg zit, maar wel gezellig dichtbij elkaar bent.

6. Geef je werkplek sfeer met accessoires

Rust is natuurlijk prima, maar je werkplek hoeft natuurlijk geen saaie bedoening te worden. Kies voor een rustige basis en leef je uit met accessoires. En vergeet niet om planten neer te zetten. Sommige soorten, zoals de Chamaedorea palm, de krulvaren en de klimop (Hedera) hebben ook nog eens een luchtzuiverende werking.

bron: old brand new

7. Combineer vintage met nieuw

bron: de machinekamer | karwei

bron: vintage furniture base | ikea

Als je je kantoor gaat inrichten, hoe je niet te kiezen voor retro óf modern. Het is juist leuk om deze twee stijlen te combineren. Vintage meubelen in goede staat zijn vaak erg duur. Aan nieuwe producten hangt meestal een veel gunstiger prijskaartje, dus het is handig én mooi om deze twee te combineren.

8. Een plek voor al je ideeën

Zoals we eerder al zeiden: weg met die saaie whiteboards! Je ideeën schrijf je liever op een mooi schoolbord. En denk niet te klein, maar maak een statement. Maak van de hele achterwand een creatieve uitlaatklep.

9. DIY prikbord

bron: feedly 

Dit is ook zo’n superleuk idee. Kies niet voor één grote, maar voor meerdere kleine prikborden. Door vilt te gebruiken, geef je het interieur van je werkplek een zachte uitstraling. Met mooie punaises van hout, maak je de rustieke look helemaal af.

Reacties