Huis inrichten: hier moet je aan denken

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan zijn er een heleboel dingen waar je aan moet denken.

20 Januari 2021

Zelfs als al het papierwerk is geregeld, zijn er nog heel veel dingen die jouw aandacht nodig hebben. Ondanks dat het inrichten van het huis één van de leukere klusjes is, vergeet je vaak alsnog de helft. Wij helpen je een handje en zetten alle dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van een huis op een rijtje!

Opbergmeubels

Iedereen denkt bij het inrichten meteen aan meubels die ze vaak gebruiken. Een bank, tv-meubel en stoelen worden dan ook niet vaak vergeten. Opbergmeubels zijn net zo belangrijk, maar worden vaak wel vergeten! Heel vervelend als je dan je spullen een plek wil geven en erachter komt dat er helemaal niet genoeg ruimte is om ze op te bergen! Zorg daarom voor voldoende opbergmeubels in alle ruimtes. Een kast voor boeken en belangrijke papieren, kleding- en linnenkasten en een opbergmeubel in de badkamer voor alle toiletspullen en handdoeken.

Raamdecoratie

Meestal vergeet je niet snel om verduisterende gordijnen in de slaapkamer op te hangen, maar wat dacht je van alle andere ruimtes? In de woonkamer is het fijn om raamdecoratie te hebben, waarmee je de lichtinval en mate van privacy kunt controleren. Dit kan bijvoorbeeld met jaloezieën of shutters. Ook in natte ruimtes als de keuken en badkamer is raamdecoratie nodig. Voor raambekleding in de badkamer is het belangrijk dat deze waterbestendig is en dat je deze gemakkelijk kunt afnemen, zoals PVC jaloezieën.

Vergeet ook niet om de juiste raamdecoratie in de werkkamer op te hangen. Je wil namelijk niet dat de zon direct in je gezicht of op je beeldscherm schijnt. Ideale raamdecoratie in de werkkamer zijn bijvoorbeeld inbetweens.

Verlichting

Veel mensen vergeten op hoeveel plekken ze eigenlijk verlichting nodig hebben. Hierdoor gebeurt het te vaak dat je een paar dagen zonder lamp zit. Als je een huis gaat inrichten, is het daarom belangrijk om een lichtplan te maken. Waar zitten bijvoorbeeld de punten waar je een lamp kunt ophangen en waar heb je extra licht nodig? Vergeet ook de sfeerlichten niet!

Goed beddengoed

Natuurlijk ben je in het bezit van genoeg beddengoed. Maar is dit ook het juiste beddengoed? Veel mensen gaan voor goedkoop beddengoed en besteden er weinig aandacht aan. Maar als je bedenkt dat je ongeveer een derde deel van je dag in bed ligt, is het eigenlijk gek dat je hier zo weinig bij stilstaat. Investeer daarom in kwalitatief beddengoed. Zo zijn satijnen kussenslopen veel beter voor je haar, is linnen beddengoed beter voor mensen met een huisstofmijtallergie en gaat Egyptisch katoen veel langer mee dan normaal katoen. Doe dus wat onderzoek naar de verschillende soorten beddengoed en je zal een stuk fijner slapen!

 

Reacties