Foto: Geld

Kosten inrichting huis

Het inrichten van je huis is als het samenstellen van een meesterwerk. Het is de kans om jouw persoonlijkheid en stijl tot leven te brengen in de ruimtes waar je leeft.

Daphne 06 Oktober 2023

De gemiddelde kosten van het inrichten van een nieuwbouwhuis ligt tussen de € 10.000 en € 75.000. Maar wat maken de gemiddelde kosten voor je huis inrichten nou zo verschillend? In dit artikel verkennen we het inrichten van je huis, van budgetvriendelijke opties tot luxueuze dromen, en geven we je tips om je huis helemaal naar je eigen stijl in te richten.

Hoeveel kost huis inrichten?

Essentials voor huisinrichting zijn de basisitems en elementen die nodig zijn om een functionele en comfortabele leefruimte te creëren. Hier zijn een paar voorbeelden en de gemiddelde kosten:

 • Meubels: Dit vormt vaak de grootste kostenpost. Denk aan stukken zoals een bank, eettafel en bed. De kosten van meubels verschilt echter per kamer. Een basisinrichting voor een woonkamer kost bijvoorbeeld tussen de €1.500 en €5.000, terwijl een complete slaapkamerinrichting kost tussen de €2.000 en €7.000. 
 • Vloerbedekking: De kosten voor vloerbedekking variëren afhankelijk van het type vloer dat je kiest. Het leggen van een tapijt begin bij €20 per vierkante meter, terwijl hardhouten vloeren €50 per vierkante meter of meer kosten.
 • Verlichting: Verlichting varieert van enkele honderden euro's voor basisarmaturen tot duizenden euro's voor opvallende designstukken.
 • Decoraties: Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten. Schilderijen, spiegels, kussens, en andere decoraties voegen persoonlijkheid toe aan je interieur.
 • Keukenapparatuur: De kosten voor keukenapparatuur variëren sterk, maar een complete keukenrenovatie kost gemakkelijk €5.000 tot €15.000 of meer.

Tips voor budgetvriendelijke huisinrichting

Budgetvriendelijke opties zijn fijn voor mensen die hun huis willen inrichten zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. Door op de kosten te letten én slimme keuzes te maken, creëer je een comfortabele en stijlvolle leefruimte die binnen je budget past. Dit biedt financiële flexibiliteit voor andere doelen en biedt de kans om creatief te zijn bij het vinden van unieke stukken die je persoonlijke stijl weerspiegelen.

 1. Tweedehands Schatten: Kijk naar tweedehands winkels, rommelmarkten en online platforms voor unieke en betaalbare vondsten. Zo kun je op Facebook Marketplace voordelig en zelf gratis meubels vinden, alleen moet je wel even een account maken.
 2. DIY-Projecten: Overweeg om zelf kunstwerken te maken of meubels op te knappen. Het is leuk, persoonlijk en kostenefficiënt.
 3. Winkel Slim: Houd aanbiedingen en uitverkoop in de gaten. Het is verrassend hoeveel je bespaart door geduldig te zijn.

Kosten luxueuze huisinrichting

Luxe opties bij huisinrichting is een spannende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar dat vleugje elegantie en comfort in hun leefruimte. De aantrekkelijkheid van luxe inrichting zit niet alleen in de kwaliteit, maar ook in het gevoel van uniciteit en exclusiviteit dat het met zich meebrengt.

 1. Maatwerk Meubels: Als budget geen rol speelt, is er een optie om meubels op maat te laten maken die perfect passen bij je visie. Wil je een kast op maat? Dan reken je al snel gemiddeld € 500 à 1.000 per strekkende meter.
 2. Design Stukken: Investeer in iconische designstukken die je interieur een tijdloze elegantie geven.
 3. Interieurontwerper: Huur een professionele interieurontwerper in om je te helpen bij het creëren van een verbluffend interieur. Een schets met advies kost gemiddeld €150, en een volledig ontwerp met 3D visualisatie loopt op gemiddeld tot €550.

Kosten huis inrichting financieren

Laat je leiden door je eigen stijl en visie, en maak van je huis een plek waar je graag thuiskomt. Wil je je woning helemaal naar je smaak inrichten, maar heb je onvoldoende spaargeld? Een lening voor huisinrichting biedt je de optie om kwaliteitsmeubels en decoraties aan te schaffen, waardoor je je huis snel en naar wens kunt inrichten terwijl je de kosten spreidt. Een goede lening vind je gemakkelijk op Geld.nl, de beste vergelijkingssite voor leningen in Nederland! Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening om de inrichting van je huis te financieren en bespaar gemiddeld € 783.

Reacties