How to: Studio of studentenkamer inrichten - benut je ruimte!

Hoe richt je een kleine kamer in? Welke meubels kies je? Waar moet je op letten? Wat is handig? Lees snel verder!

Op kamers of voor het eerst op jezelf wonen?

Ga je op kamers? Of ga je voor het eerst op jezelf wonen? Vaak heb je dan geen enorme ruimte tot je beschikking, maar dit hoeft geen probleem te zijn! Richt het slim in waardoor je alle meubels kan plaatsen die je nodig hebt en je genoeg plek hebt om je spullen op te bergen. Zorg er daarnaast voor dat je de ruimte zo aan kleed dat het groter en tegelijkertijd knus oogt. En zeker niet onbelangrijk: ga voor meubels met een fijn prijsje! 

Hoe zorg je ervoor dat de kleine kamer toch wat groter oogt? Kies voor lichte kleuren, naast dat dit helemaal hip is en makkelijk aan te kleden is, oogt de ruimte hierdoor meer open, rustiger en groter. Het plaatsen van een spiegel is niet alleen heel handig, maar door de reflectie van het licht laat dit ook de ruimte groter lijken. Ga voor een lekker grote spiegel, bijvoorbeeld op je kledingkast of aan je deur. Wat dacht je van kledingkast Laura? Genoeg opbergruimte, in een lichte, witte kleur en met een hoge spiegel? Of kledingkast Toledo? Even groot, met een nog grotere spiegel en met een subtiele betonlook. 
Kledingkast Laura - Wit - 127,5 cm  Kledingkast Toledo - Betonlook - 130 cm

En dan... de meubels

Daarnaast misschien wel het belangrijkste: de meubels. Je wilt het liefste elke centimeter benutten, maar je moet je kamer niet helemaal vol zetten met meubels, daardoor lijkt het alleen maar kleiner! Kies dus voor de juiste meubels: ga voor meubels die je op meerdere manieren kan gebruiken en die de ruimte die ze innemen goed benutten. 

Zo kan je bijvoorbeeld een salontafel gebruiken als nachtkastje, als je dan visite hebt, verplaats je dit tafeltje gemakkelijk naar je zithoek. Ga voor een salontafel in een klein, vierkant formaat, zoals salontafel Denzel, salontafel Eos of salontafel Parello. Of ga voor een salontafel die je kan uitklappen: salontafel Malia, super handig!
Salontafel Denzel - Licht eiken - 50 cm - ACTIE  Salontafel Eos - Eiken - 60 cm  Salontafel Parello  - Wit - Eiken - 70 cm  Salontafel Malia - Wit - 100 cm

Een ander voorbeeld is een boxspring met een gasliftsysteem: het is een heerlijk bed om in te slapen en tegelijkertijd kan je er veel spullen in kwijt. Boxsprings in de maat 140x200 cm zijn een prima maat voor in een kleinere kamer! Je hebt al een complete boxspring, dus inclusief matrassen, en een gasliftsysteem voor €699,-. Extra voordeel: deze boxspring zijn gelijk de eye-catcher van je kamer door hun moderne design! Bekijk de boxsprings met gasliftysysteem hier!
Boxspring Acotta - Zwart - Stof - 140x200 cm - Compleet - ACTIE  Boxspring Acotta - Groen - Velvet - 140x200 cm - Compleet - ACTIE

Niet onbelangrijk voor als je studeert of wel eens thuis werkt: een fijne werkplek. Bij gebrek aan ruimte is de kans groot dat je je eettafel en bureau combineert. Hier is niks mis mee, maar er zijn meubels om dit te voorkomen of om je net even wat fijner te laten werken. Zo is er bureau Hercules: dit bureau bevestig je aan de muur en kan je in- en uitklappen. Ideaal om werk/studie en privé gescheiden te houden maar toch de ruimte in je kamer te behouden als je visite hebt. Een andere aanrader is bureau Zavara. Dit bureau kan je namelijk uitschuiven, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt als je het niet gebruikt. 

Bureau Hercules - Wit - Uitklapbaar    Bureau Zavara - Zwart - 98 cm

Er zijn ook diverse eetkamertafels die je kan uitschuiven. Zowel eettafel Glamour als eetkamertafel Blues hebben een lengte van 120cm maar kunnen worden uitgeschoven tot 160cm. Zo heb je altijd ruimte genoeg als er mensen langskomen, helemaal als je dit combineert met inklapbare stoeltjes! Wil je meer lezen over een fijne werkplek? Bekijk dit artikel hier.
 Eetkamertafel Glamour 160 - Licht eiken - Uitschuifbaar    Eetkamertafel Blues - Licht eiken - 120 cm - Uitschuifbaar   

Combineer de gekozen meubels met wandplanken of wandkasten: zo benut je de hoogte van je kamer optimaal, zonder dat het te vol oogt. Je kan hier decoratie op plaatsen, maar ook boeken of mooie bakjes/manden met wat spulletjes erin. 
Wandplank Flame - Eiken - Set van 2 Wandplank Taco 1 - Wit - ACTIE

Heb je meubels gevonden die naar je zin zijn? Maak dan een plattegrond! Teken de kamervorm op schaal door middel van de afmetingen, teken de meubels ook op schaal en knip ze uit. Zo kan je kijken hoe je het wilt inrichten, kan je makkelijk schuiven en zie je gelijk wat het beste past. Zo voorkom je verrassingen!

Het lijkt allemaal een heel gedoe, maar neem je tijd om fijne meubels uit te zoeken en de ruimte aan te kleden, daar ga je uiteindelijk heel blij mee zijn :)

Profielfoto van Meubella
Meubella
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten