Profielfoto van Meubella
Meubella
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Een dressoir voor elke kamer in huis

Een dressoir: een praktisch meubelstuk dat opbergruimte biedt en ook de perfect plek is om accessoires op te plaatsen. Ontdek alles over dressoires!

Kies het perfecte dressoir voor jouw kamer! 

Iedereen heeft er waarschijnlijk wel een of meerdere in huis: een dressoir. Maar wat is dit nu eigenlijk? Simpel gezegd is het een type kast. Het dressoir kenmerkt zich door de geringe hoogte. Dit in tegenstelling tot een vitrinekast of kledingkast - die zijn in de regel hoger. Het idee is dat je, naast dat het dressoir opbergruimte biedt, je er iets op kunt zetten, zoals een kandelaar of een vaas met bloemen. Zo zorg je voor een mooie decoratie in de kamer

Waar staat de dressoir kast in huis?
Dit type kast vinden we met name terug in de woonkamer of eetkamer. Daar is het een onderdeel van de inrichting. Ook in de slaapkamer, op een kantoor of op de zolder vinden we het dressoir terug. Op kantoor gaat het met name om een functionele kast. In de woonkamer telt de stijl het zwaarst. Op de zolder en in de slaapkamer kan het beide.

Gebruik van een dressoir kast
De dressoir kast bestaat al sinds de middeleeuwen. Niet was hij toen niet voor het gewone volk bedoeld. Het was voorbehouden aan mensen van adel. De opbouw van de kast is in de eeuwen niet spectaculair gewijzigd. Het was in de middeleeuwen al een lage kast met twee of drie laden direct onder het bovenblad. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was een dressoir geen gemeengoed. Pas in de jaren vijftig van de twintigste eeuw werd het normaal om er eentje in huis te hebben. In de kast worden spullen opgeborgen zoals bestek, voedsel en andere kleine huisraad. Tevens bergen we er ook graag papieren, fotoboeken, tekenspullen en kleine elektronische apparaten in op. Staat hij in de slaapkamer, dan bergen we er meestal kleding of beddengoed in op.

Kies jouw eigen stijl
Dressoirs bestaan dus al lange tijd. Het is dan ook niet vreemd dat er veel verschillende stijlen beschikbaar zijn. Van klassiek tot industrieel, van landelijk tot modern. Voor ieder interieur is er een passend dressoir te vinden. Als je fan bent van bijvoorbeeld een industriële stijl dan kun je hier prima op selecteren als je een dressoir online koopt. Een lichte kast met lichte deuren en/of laden en donkere metalen accenten past goed bij deze stijl. Strakke zilveren handgrepen maken het geheel af. Wil je juist een landelijke stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een dressoir die in een landelijke stijl geschilderd is. Je kunt natuurlijk ook voor een neutrale stijl kiezen, bijvoorbeeld een wit dressoir. Vervolgens kun je het dressoir zelf schilderen. Het is ook zeker goed mogelijk dat het dressoir wit van zichzelf is en je een licht interieur hebt. Dan past het al perfect in jouw interieur en hoef je er niets meer aan te doen. Je hoeft geen professionele binnenhuisarchitect te zijn om een passend exemplaar voor jouw interieur kiezen. Kijk wat het beste bij jouw inrichting past en wat natuurlijk aansluit bij jouw smaak. Je vindt onze dressoir hier!

Maak je dressoir af met de juiste accessoires
Als het dressoir eenmaal staat en alle spullen er netjes in opgeborgen zijn, is het tijd om de finishing touch te maken. Een mooie fruitschaal op het bovenblad kan al voldoende zijn. Als je van groen in de huiskamer houdt, dan is het een aanrader om een of meerdere kamerplanten op het bovenblad te zetten. Planten zorgen direct een warme uitstraling en zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in huis. Houd je niet van groen en is fruit ook niet aan je besteed, kies dan voor een bijpassende klok, een kunstwerkje, foto's in lijstjes of een combinatie hiervan. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld rieten manden op het dressoir zetten om je sieraden in te bewaren. Natuurlijk zijn er nog talloze andere mogelijkheden om jouw dressoir kast naar jouw wens te decoreren. Wees creatief en maak van het dressoir in jouw kamer een echte eyecatcher!