How to: Industriële stijl in je huis

Stoer, makkelijk én tegenwoordig helemaal hip! Maar, hoe pak je dit aan? Waar moet je op letten? Wij helpen je graag verder!

Een industriële stijl

Het is tegenwoordig heel populair. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar weet jij ook wat het is? Heb je het zelf toegepast in je huis of durf je er alleen nog maar van te dromen? Zoals al een paar keer genoemd, hebben we het inderdaad over een industrieel interieur. Deze stijl is stoer en makkelijk te combineren met andere stijlen. Daarnaast hoef je geen stylist te zijn om dit toe te passen in je eigen huis, lees dus snel verder!

Als je wel eens zoekt op wooninspiratie of rondkijkt op Pinterest, zie je vaak kamers in een industriële stijl. Zelf weet je dan waarschijnlijk niet waar je moet beginnen en waar je op moet letten. Het grote voordeel aan deze stijl is dat je de invulling helemaal zelf kan bepalen! Hierdoor is het een toegankelijke stijl en kan je meubels en kleuren gebruiken die je aanspreken.

Wat houdt een industriële stijl in?

Even in het kort: de industriële stijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e eeuw. Dit betekent veel neutrale kleuren zoals wit, zwart en natuurlijk grijs en er wordt gebruik gemaakt van metaal, leer, beton en hout. Hoe pak je dit aan en waar moet je op letten?

Zoals net al benoemd is, is grijs een veel gebruikte kleur in industriële woningen. Het voordeel van grijs is dat er veel verschillende tinten grijs zijn. Je kan hier dus alle kanten mee op! Kies bijvoorbeeld voor blauw-grijs of groen-grijs. Als je toch liever iets meer kleur in je woning ziet, kan je ook kiezen voor blauw of groen, of meer warme kleuren zoals okergeel of steenrood.

Waar begin je dan?

Je begint met het bepalen van de aankleding van de vloer en de muur. Door een muur of vloer aan te passen, creëer je gemakkelijk en snel een industriële uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur, een betonnen muur of een oudere, houten vloer. Of kies voor een gave houten schuifdeur of een glazen deur met zwart metaal of staal. Wil je dit niet, bijvoorbeeld omdat je een huurwoning hebt of je dit een te grote verandering vind, kan je ook kiezen voor een neutrale kleur zoals hierboven beschreven. Je stijlt vervolgens de kamer met meubels en accessoires, dat kan ook prima!

Het makkelijkste is om te beginnen met de 'grote' meubels. Bepaal welke meubels je in de kamer wil plaatsen en zoek meubels die je mooi vindt en in de stijl passen. Een goed voorbeeld is een stoere, leren bank. Een bank is een belangrijk meubel in de woonkamer en past helemaal in de industriële stijl, een lekker begin dus. Onze aanraders? Hoekbank Reed of hoekbank Monet, of fauteuil Zari.
Hoekbank Reed - Zwart - Leer - Links  Hoekbank Monet - Lichtgrijs - Stof - Links  Fauteuil Zari - Cognac - Leer


Match dit bijvoorbeeld met een salontafel in betonlook, zoals salontafel Carlo, salontafel Harvey of salontafel Canon.
  Salontafel Harvey - Beton - 85 cm  Salontafel Canon - Betonlook

En dan?

De volgende stap: de eethoek. Ga voor een eetkamertafel met een hout blad en metalen poten, bijvoorbeeldtafel Clay, eetkamertafel Rustic of boomstamtafel Federico.
Eetkamertafel Clay 180 - Licht eiken  Eetkamertafel Rustic 180 - Eiken - Zwart  Eetkamertafel Federico - Eiken - 180 cm - Boomstamtafel

Schuif hier stoelen aan die ook metalen poten hebben, maar dan met een leren bekleding. Je kan ook kiezen voor stoelen met een velvet bekleding, dit kan ook heel stoer zijn! Je kan kijken naar eetkamerstoel Dani, eetstoel Racoon of stoel Lily
Eetkamerstoel Dani - CognacEetkamerstoel Racoon - Groen - ACTIEEetkamerstoel Lily - Blauw

Als je de zithoek en eethoek hebt staan, komt de volgende keuze: kasten. Ook hierin is de keuze reuze. Sommige kasten zijn echt industrieel en andere kasten zijn wat neutraler en passen daarom in verschillende soorten interieurs, maar dus ook in een industrieel interieur. Zoek je een echte industriële kast? Kies een kast uit de Cade serie, uit de Sublime serie (en dan specifiek grijs met eiken) of uit de Harlow serie.
Dressoir Cade - Eiken - Grijs - Hoog - 107 cm  Vitrinekast Sublime - Grijs - Eiken - 80 cm - Laag  Vitrinekast Harlow - Eiken - Zwart - 120 cm - Laag - ACTIE

Laatste stap: accessoires en aankleding

De volgende stappen zijn de accessoires en de aankleding. Als het goed is, heb je een keuze gemaakt in de belangrijke meubels, dus dat kunnen we nu gaan aankleden. Erg belangrijk is de verlichting. Er zijn namelijk veel gave industriële lampen, zoals hanglamp Fiji of hanglamp Fivo of staande lamp Tender. Als je een gloeilamp kiest met een mooie, warme kleur, dan geef je gelijk wat extra sfeer aan je woning. Dit staat super gaaf in combinatie met de matte, zwarte lampen! Staande lamp Tender
Hanglamp Fivo  Hanglamp Fiji

Een simpele manier om je kamer verder aan te kleden is het gebruik van groene planten. Kies zelf voor kleine of grote planten, een hangplant of een makkelijk te onderhouden plant zoals een sanseveria. Ga lekker los en plaats ze in een mooie, bijpassende pot! 

Een stoere, tijdloze trend die je volledig naar eigen inzicht kan toepassen. Dus waar wacht je nog op?

Profielfoto van Meubella
Meubella
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten