Foto: bureau-plaatsen-woonkamer

Drie tips voor het plaatsen van een bureau in je woonkamer

Met de onderstaande tips kun je je woonkamer stijlvol inrichten met een bureau.

Guido van Loon

Door het coronavirus worden veel mensen in principe gedwongen om thuis te werken. Hierbij kan er gekozen worden om een werkplek te maken van je keukentafel, maar dit is toch niet echt een geschikte keuze. Je zult dan namelijk na elke werkdag je werkspullen moeten verslepen want er moet ruimte gemaakt worden om te kunnen eten met het gezin bij de tafel. Daarom is het beter om een bureau te plaatsen in je woonkamer. Het liefst natuurlijk een hoekbureau want dat biedt je veel ruimte voor het volbrengen van je werkklusjes. Toch zal dit niet altijd passen. 

Achter de bank

Als je geen ruimte meer aan de muur over hebt maar alsnog een bureau wilt plaatsen in de woonkamer dan kun je ervoor kiezen om het te plaatsen achter de bank. Het is hierbij bovendien verstandig om een smal bureau aan te schaffen, dit zal makkelijk aan de achterzijde van de bank geplaatst kunnen worden. Je zult op zo’n bureau genoeg ruimte hebben voor een computer, terwijl je bovendien bijvoorbeeld ook genoeg ruimte hebt om een vaas of lampje kwijt te kunnen op het bureau. Desondanks zul je minimaal inleveren op de ruimte in je woonkamer, want dit komt natuurlijk doordat het een smal bureau is. Het is hierbij bovendien slim om een langgerekt en stijlvol kleed onder het bureau te leggen. Door dit te doen zul je de werkruimte afscheiden van je privéleven. 

Tegen een kleine muur

Daarnaast kun je ook een thuiskantoor in je eigen woonkamer maken door een bureau tegen een kleine muur aan te zetten. Dit is uiteraard alleen mogelijk als je in deze ruimte daadwerkelijk een kleine wand hebt waar een bureau tegenaan gezet kan worden, anders zal het simpelweg niet kunnen. Zo’n kleine muur kan bijvoorbeeld in je woonkamer zitten doordat de wand in tweeën verdeeld wordt door een deur. Ook zou het kunnen dat je woonkamer ergens smaller wordt, wat kan resulteren in een kleine muur. Zo’n kleine muur die nog vrij is, is echt een ideale plek voor je bureau. Hier kun je dan dus echt een thuiskantoor van maken, al moet het bureau wel passen bij de stijl van de rest van de kamer.

In de hoek

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om een bureau te plaatsen in je woonkamer waar je vanuit huis kunt werken. Zo kiezen veel mensen ervoor om een bureau neer te zetten in een hoek van de kamer. Hierbij is een plek in de buurt van een raam hoe dan ook de beste keuze. Als je hiervoor kiest dan is het natuurlijk wel weer van belang dat de kleuren en de materialen die je gebruikt in je thuiskantoor perfect passen bij de rest van het interieur. Je hebt in dit geval dus wel een aparte hoek waar je aan het werk kunt, maar het zal de woonkamer eigenlijk helemaal niet storen.

Reacties