De beste tips voor een stijlvol huis in 2020

Dit jaar je huis een make-over geven? Met deze drie tips creëer je een huis dat stijlvol en compleet volgens de laatste woontrends van 2020 is ingericht.

10 Februari 2020

Kies voor duurzaam én hip

Duurzaam wonen is helemaal hip in 2020. Denk hierbij aan het gebruiken van duurzame materialen, het shoppen bij de kringloop en het kiezen voor opties die beter zijn voor het milieu. Zeg je airco bijvoorbeeld gedag, en kies voor zonwering. Zo is een zonnescherm een prima manier om de warmte buiten te houden en bovendien een stuk beter voor het milieu én je portemonnee. Ben je op zoek naar zonwering die je huis meteen een stijlvolle make-over geeft? Dan zijn markiezen helemaal terug van weggeweest. Met deze duurzame zonwering creëer je een klassieke en unieke look voor je huis.

Haal de natuur in huis

De trend om de natuur in huis te halen sluit perfect aan bij de trend om te kiezen voor duurzaam. Hoe je de natuur in huis haalt? Dat is door te kiezen voor natuurlijke materialen. Voorbeelden hiervan zijn hout, riet en rotan. Ook qua kleurpatronen zijn natuurlijke en warme kleuren helemaal hip dit jaar. Ga bijvoorbeeld voor mosgroen, aubergine, warm rood en beige. Daarnaast mogen planten niet ontbreken in je interieur. Ga voor veel groen en tropische printjes in huis om de look af te maken.

Maak het niet te perfect

Hoewel in 2019 een Insta-proof huis helemaal in was, is 2020 het jaar om voor een “niet zo perfect” interieur te gaan. De menselijke kant mag gezien worden, en qua interieur is er behoefte aan een persoonlijke touch. Dit betekent dat je een stijlvol huis creëert door je creativiteit de vrije loop te laten. Kies bijvoorbeeld voor verschillende opvallende printjes, of ga voor uitbundige accessoires. Ook qua kleuren mag je je uitleven en veel mixen & matchen. Daarnaast is het hip om gekke objecten in huis te plaatsen. Denk hierbij aan een fiets of grote dierenkoppen aan de muur. Durf dit jaar dus vooral jezelf te zijn, en maak van je huis een stijlvolle plek waarin jij je gelukkig voelt.