7 stylingtips voor het inrichten van een studentenkamer

Als student kun je wel wat stylingtips gebruiken voor het inrichten van je kamer. Je hebt een kleine ruimte en een beperkt budget.

Guido van Loon 07 September 2020

Maar toch kun je zeker iets moois maken van je woonplekje! Lees onze tips en ontdek hoe je dat het slimst aanpakt.

Een goed en mooi bed

Het belangrijkste item in je studentenkamer? Dat is toch wel je bed! Tijdens je drukke studieleven kom je misschien niet zoveel toe aan slapen als je zou willen – en juist daarom is een goed bed zo belangrijk. Een boxspring is een echte aanrader: kies voor optimaal ligcomfort en de beste ondersteuning. Om heerlijk uit te kunnen rusten! Bij Beter Bed vind je boxsprings in verschillende afmetingen. Zo zit er altijd een bed tussen dat perfect in jouw studentenkamer past. Om te kunnen slapen als een roosje!

Het juiste kleurgebruik

Denk ook goed na over het kleurgebruik in je studentenkamer. Dit kan de kamer echt maken of breken. Onze tip: kies voor lichte kleuren, zeker als je een kleine studentenkamer hebt. Lichte kleuren laten een ruimte namelijk groter lijken – en dat kun je natuurlijk goed gebruiken. Lichte meubels en muren zijn dus de beste optie. En wil je toch wat gezelligheid? Ga dan voor kleurrijke accessoires, bijvoorbeeld in groen, geel of rood. Een beetje kleur kan namelijk altijd, graag zelfs!

Tweedehands meubels in je studentenkamer

Als student heb je natuurlijk geen enorm budget om je kamer in te richten. Daarom is het hartstikke slim om je bureau, kast en stoelen tweedehands te kopen. In kringloopwinkels vind je de mooiste spullen voor een prikkie. En daar zit nog een voordeel aan: tweedehands meubels hebben vaak veel karakter. Met een doorleefde tafel maak je al snel iets sfeervols van jouw kamer!

Opbergruimte is belangrijk

Het mag heus een beetje rommelig zijn in een studentenkamer – dat staat zelfs wel gezellig. Maar zorg wel dat er altijd voldoende opbergruimte is! Anders ligt in no time álles door elkaar en op de grond, en zo zie je door de bomen het bos niet meer. Een grote kast is ideaal. Zo eentje waar je je kleding, boeken en sportspullen in kwijt kunt. En om de look van de kast gezelliger te maken, verf je ‘m in een vrolijke kleur of plaats je bijvoorbeeld kamerplanten op je kast.

Lees ook: zo creëer je meer opbergruimte.

Planten in je studentenkamer

Over kamerplanten gesproken: die staan echt heel gezellig in je studentenkamer! Je hebt vast al eens van de urban jungle trend gehoord – en het is zeker een idee om daarvoor te gaan in je kamer. Op de kast, in de vensterbank, op je bureau en op wandplanken aan de muur: plaats verschillende planten in je kamer ter decoratie. Gelukkig zijn er veel planten te vinden die makkelijk te verzorgen zijn, zoals vetplanten en cactussen. Ideaal als je geen groene vingers hebt!

Decoratie aan de muur

Hoewel je studentenkamer klein van formaat is, wil je natuurlijk wel gewoon leuke decoratie in je kamer hebben. Zo past de kamer helemaal bij jou! De muren bieden hierbij een uitkomst: als je werkt in de hoogte, heb je vaak nog veel meer plek om te decoreren. Hang dus bijvoorbeeld leuke wandplanken op, waar je planten of andere accessoires op plaatst. Je boeken kun je hier ook op kwijt. Of ga voor een gezellige fotocollage aan de wand, met al je herinneringen aan de muur. Een feest om naar te kijken!

Een vloerkleed maakt je studentenkamer compleet

Ten slotte is het een fraai idee om een mooi vloerkleed neer te leggen. Zo’n kleed maakt je studentenkamer echt af! Zorg het liefst voor een groot kleed, bijvoorbeeld naast je bed of je bureau. Een rond kleed is trendy, net zoals een rieten vloerkleed. Een ware eyecatcher in je kamer! En ook nog eens lekker zacht en warm onder je voeten, zeker als je een hoogpolig kleed kiest. Dat maakt dit zo’n ideale toevoeging aan jouw perfecte studentenkamer!

Reacties