Foto: 2020/extra-opbergruimte-creeren.jpg

Extra opbergruimte creëren? Zo doe je het!

Als je niet zo groot woont dan zul je naar alle waarschijnlijkheid moeite hebben met het opbergen van al je spullen.

Het is logisch dat je niet een rommel van je woning wilt maken, dus het liefst wil je alle spullen op een nette manier opbergen. Helaas is dit niet altijd mogelijk, want misschien heb je alle opbergruimten al in gebruik. Het is dan dus zaak om extra ruimte te creëren, wat je kunt doen met onderstaande tips.

Opbergdozen

Het woord opbergdozen heeft waarschijnlijk weinig uitleg nodig, want het wordt al duidelijk van het woord. Het zijn natuurlijk dozen waar je spullen in kunt opbergen. Dit is zeker een goed idee, want over het algemeen kosten zulke opbergdozen relatief weinig. Het effect is daarentegen wel heel groot, want nu kun je al je artikelen goed categoriseren in dozen. In plaats daarvan liggen alle spullen niet meer los in je woning. Opbergdozen zijn bovendien best mooi en zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Ook kun je hierbij kiezen voor een opbergkist, wat stiekem nog mooier is.

Hoge kasten

Deze tip is een grotere investering dan het kopen van de opbergdozen, maar als je met name lage kasten hebt in je huis dan is het zeker een goed idee om nieuwe, hoge kasten aan te schaffen. In principe moet je kiezen voor kasten die zo dicht mogelijk bij het plafond komen, want hier zit natuurlijk de meeste opbergruimte is. Logisch, toch? Ook zorg je er met deze hoge kasten voor dat je eigenlijk niets er bovenop kunt leggen. Zo voorkom je dus eigenlijk ook dat het een troep wordt in je woning.

Salontafel met lades of manden

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een salontafel aan te schaffen waarin aan de onderkant één of meerdere lades geplaatst kunnen worden. In plaats van lades kun je in principe ook kiezen voor mooie manden van riet of rotan. Dit is natuurlijk wat extra opbergruimte, wat zeker handig is. In zulke lades of manden kun je bijvoorbeeld je magazines, afstandsbedieningen en opladers van je smartphone kwijt.

Reacties