De eerste keer op kamers? Tips & tricks voor een gezellige studentenkamer

Eind september komt eraan! Dat betekent dat het nieuwe academiejaar binnenkort is aangebroken en heel wat studenten (weer) op kamers gaan.

Guido van Loon 24 September 2021

Is het de eerste keer dat je op kamers gaat? Dan staat je natuurlijk een hele spannende tijd te wachten. Wij schreven deze blog om je te helpen bij de inrichting van je eigen plekje en om jouw studentenkamer de gezelligste van de hele blok te maken! Check it out!

Groen in huis

Is een plant nog een té grote verantwoordelijkheid en ben jij een plant killer eerste klas? Zo’n type dat onmogelijk een plant in leven kan houden? No stress, je bent niet de enige, wij zagen al tig planten de pijp uit gaan. Er is een oplossing: je kan ook gewoonweg een faker in huis halen. Tegenwoordig heb je nepplanten waarvan je bijna niet kan zien dat ze van plastic zijn gemaakt. Zij vragen om nul verzorging, hoogstens moet je ze even afstoffen om de zoveel tijd. Lucky you. Fake niet jouw ding? Behangpapier met groene accenten might do the trick! Of probeer een vetplantje dat je bijna niet moet verzorgen. Groen in huis zorgt voor rust, emotionele groei en kalmte. Exact wat je nodig hebt tijdens een hectische blokperiode!

Decoratie

Met leuke decoratie maak je van jouw studentenkamer, een echte thuis. Hang wat toffe fotokaders aan de muur met foto’s van die leuke reis naar Spanje of die hilarische avond in de kroeg met je crew. Of een foto van je hond voor wanneer je die zo hard mist weg van huis. Ook altijd handig: een prikbord of een magneetbord. Hier kan je een planning op uithangen, maar ook leuke herinneringen vinden hier moeiteloos een plaatsje. Een eigen kamer is de eerste stap naar volwassenheid, tijd voor kunst! Kunst hoeft heus geen fortuin te kosten, kijk online of in de kringwinkel eens rond. Houd jij van modern of mag het wat klassieker? Jouw plek, jouw regels! En wat dacht je van toffe posters?

Meubels

In je studentenkamer heb je nood aan enkele basics. Zonder deftig bureau om aan te studeren ben je als student compleet verloren. Je bureau doet namelijk dienst als eettafel, ontbijttafel én studeerplek en van tijd tot tijd als vergaderplaats met mede-studenten. Eveneens onmisbaar is een bureaulamp voor als je nachtjes door moet studeren en die zullen er zijn, believe me. Een lekkere bank met eventueel wat bohemian sierkussens om op te chillen is ook niet onbelangrijk. De boog kan niet altijd gespannen staan, am I right?

Reacties