Foto: Vouwgordijnen-terug-van-weggeweest_

Vouwgordijnen: terug van weggeweest!

Met de komst van het Scandinavische en industriële interieur moest alles strak.

Aluminium en houten jaloezieën waren trend du moment en stoere materialen zoals staal en ijzer waren niet aan te slepen. Toch lijkt er weer wat verandering in te komen. Het interieur hoeft er niet langer meer uit te zien als iets wat je in een woonmagazine zou vinden, maar het moet vooral knus en sfeervol zijn. Weg met al die stoere materialen, hallo warme materialen! En daar zijn vouwgordijnen perfect voor.

Vouwgordijnen van linnen, katoen of polyester

Vouwgordijnen worden in de meeste gevallen gemaakt van linnen, katoen of polyester. Echte warme materialen dus! Je ziet vouwgordijnen vaak terugkomen in een landelijk interieur, maar we zien ze ook steeds vaker terugkomen in een Scandinavisch interieur of bohemian interieur. En het leuke aan vouwgordijnen is dat je er echt contrast mee kan creëren. Een strakke muur, stoer keukenblad, houten keukenkastjes en mooie vouwgordijnen met een linnenlook. Hoe tof is dat?! En vooral ook: hoe knus?!

Standaard uitvoering of top down bottom up?

Iedereen kent de standaard uitvoering van vouwgordijnen wel. Je kan het gordijn makkelijk bedienen met een ketting en daarmee kan je het gordijn laten zakken of weer opvouwen. Maar wist je dat je je vouwgordijn ook met top down bottom up uitvoering kan laten fabriceren? Hierbij wordt de stof verspannen tussen twee koorden en kan je je vouwgordijn bedienen met handgrepen aan de boven- en onderkant. Het grote voordeel? Je kan je nieuwe vouwgordijn dan ook alleen aan de onderkant van je raam laten hangen! Fijn als je ‘s ochtends in alle rust - en zonder pottenkijkers - wil ontbijten. 

Hoe kies je vouwgordijnen voor jouw interieur?

Je bent eruit: je wil voor vouwgordijnen gaan. En dan? Je hebt namelijk transparante vouwgordijnen, lichtdoorlatende vouwgordijnen en verduisterende vouwgordijnen. De transparante variant laat het meeste licht van buitenaf door, de verduisterende vouwgordijnen het minste. Verduisterende vouwgordijnen zijn bijvoorbeeld perfect voor de slaapkamer, terwijl de lichtdoorlatende variant weer perfect is voor je woonkamer of keuken.

Vervolgens is het een kwestie van kleur bekennen. Want voor welke kleur ga je? Bij vrijwel elke webshop kan je (gratis) kleurstalen aanvragen. Dan krijg je stalen toegestuurd zodat je thuis kan kijken welke kleur het beste past bij de kleur op de muur, de kleur van de meubels of welke kleur juist zorgt voor dat contrast wat je al een tijdje wilde creëren. Je kan hier aanvragen. Dan heb je ze binnen een of twee werkdagen al in huis!

Reacties