Foto: 2018-02/raamdecoratie-interieur.jpg

Verschillende soorten raamdecoratie: wat past in jouw woonkamer?

Er is zoveel mogelijk in je interieur! Zo kun je spelen met kleuren, accessoires, meubels of raamdecoratie.

Guido van Loon

Zeker de laatste, raamdecoratie, is een sfeerbepalende factor voor je interieur. Zo kun je eindeloos variëren met materialen, kleuren en ophangsystemen. Ga altijd goed na, wat past het beste in jouw interieur? En wat wil je?

Warme sfeer

Ga je voor een warme sfeer in je woonkamer? Dan zijn plooigordijnen of vouwgordijnen een goede optie. Hierbij is het materiaal meestal wat grover en geven de gordijnen een wat ondoorzichtige, massieve uitstraling. Bovendien voorkomen ze inkijk en verkleuring door direct zonlicht. Voordeel is bovendien dat je kunt kiezen voor koele kleuren als wit, zwart, grijs of bruin.

Lichtinval en toch privacy

Kies je voor rolgordijnen dan kun je de stijl laten aansluiten bij de rest van het moderne interieur. Je ziet vaak dat dit in combinatie met overgordijnen geplaatst wordt. Dit heeft als voordeel dat er meer privacy is, maar het kan tevens dienen als decoratie. Bijvoorbeeld een fijn geweven transparant rolgordijn in een witte kleur kis een mooie oplossing.

Houten of aluminium jaloezieën

Wat we verder zien is dat jaloezieën steeds meer aan populariteit winnen, eigenlijk in alle type interieurs. Het voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in vele kleuren en lamelbreedtes. De keuze voor het materiaal (hout of aluminium), hangt af van de stijl van je interieur. Heb je veel natuurlijke elementen in je interieur? Dan passen houten jaloezieën het beste. Bij een strakke en minimalistische look staat aluminium het beste.

Reacties