Foto: gordijnen_op_maat

Welke gordijnen passen bij jouw interieur?

Je nieuwe gordijnen moeten natuurlijk bij je interieur passen. Eén van de belangrijkste zaken is de maat. Je gordijnen op maat laten maken, kan handig zijn.

Guido van Loon

Om je nieuwe gordijnen optimaal tot hun te laten komen in je interieur, kan het erg slim zijn om je gordijnen op maat te laten maken. Daarnaast hebben maatwerk gordijnen nog meer voordelen. De ruimte waar je gordijnen in hangen worden beter benut, je creeert zo meer harmonie in je kamer. Een ander belangrijk pluspunt is dat je kunt spelen met de lichtsterkte van de gordijen. Je kunt nu makkelijker aangeven waar meer daglicht door mag komen en waar juist niet. Denk bijvoorbeeld aan je slaapkamer.

Een goed idee dus om voor gordijnen te kiezen die op maat gemaakt worden voor je kamer. Maar welke keuze in soorten gordijen heb je eigenlijk? Wij zetten er vijf voor je op een rijtje:

Plisségordijn

Een plisségordijn heeft een speelse uitstraling. Hét voordeel is namelijk dat je er eenvoudig mee met het licht kunt spelen. Je hangt ze bijvoorbeeld van boven naar beneden voor je raam. Maar je kunt er ook voor kiezen om het plissé halverwege het raam te hangen, voor de privacy bijvoorbeeld.m

Inbetweens

Inbetweens zijn een kruising tussen overgordijnen en vitrages. Ze zijn dikker dan vitrages en dunner dan overgordijnen. Inbetweens bieden als voordeel dat ze je overdag privacy bieden (maar je kunt zelf wel naar buiten kijken), 's avonds kun je van buiten niet naar binnen kijken. Check voor meer voorbeelden van onder meer inbetweens de gordijnen van Echtgordijn.nl

Paneelgordijn

Paneelgordijnen passen met hun brede banen stof heel mooi bij grote ramen of openslaande deuren. Het bijzondere van deze gordijnen is dat je ze in één of meerdere lagen voor elkaar kunt schuiven. Je kunt ook met soorten stoffen of dessins spelen, wat voor een leuk effect zorgt. Het zorgt ervoor dat paneelgordijnen over het algemeen een meer decoratieve functie hebben.

Vitrage

Een vitrage heeft als belangrijkste functie om te dienen als decoratie. Ze laten namelijk veel daglicht binnen. Vitrages zijn bijvoorbeeld prima te combineren met dikkere overgordijnen. Ideaal om extra sfeer aan je interieur te geven.

Vouwgordijn

Een vouwgordijn heeft als voordeel dat hij op elke willekeurige hoogte kan blijven hangen. Dit geeft een leuk effect aan de gordijnen; je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ze niet gelijk te hangen of juist wel. Zeer geschikt voor een strakke moderne uitstraling.

Probeer je gordijnen ook mooi te houden


Heb je eenmaal maatwerk gordijnen gekozen, dan wil je natuurlijk ook mooi houden. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier doet, behandel je ze namelijk verkeerd, dan kunnen de kleuren verbleken of de naden vervormen. Het hangt van het type gordijn af of je het zelf kunt wassen of moet laten reinigen in de stomerij. Check dit altijd goed in het label

Hopelijk hebben we je zo op weg geholpen naar jouw mooie nieuwe gordijnen op maat!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

 

Reacties