Foto: 2020/vouwgordijnen-1.jpg

Daarom kies je voor vouwgordijnen

Het is een belangrijke keuze bij het inrichten van je interieur; wat ga je voor je ramen hangen? Kies je rolgordijnen, jaloezieën, paneel- of vouwgordijnen?

Guido van Loon

Vouwgordijnen zijn al jarenlang een populair als raamdecoratie. En dat is niet zonder reden; er zitten verschillende pluspunten aan deze gordijnen. Geen gekke keuze dus om voor een vouwgordijn te gaan als gordijn voor jouw raam!

De voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen zorgen als geen ander voor een sfeervolle uitstraling. Je zult zien dat er met dit type gordijnen een warme uitstraling ontstaat. Zeker wanneer je op zoek bent naar een warm en landelijke uitstraling zijn vouwgordijnen een hele goede keuze.

Maar het is niet alleen de uitstraling die het hem doet. Wist je bijvoorbeeld dat vouwgordijnen ook erg goed zijn voor de akoestiek in huis. Het geluid wordt namelijk gedempt door de stof van de gordijnen. Andere typen zoals paneelgordijnen of rolgordijnen hebben isoleren het geluid in de woonkamer vele malen minder. En het is toch erg fijn als dat gebeurt; niet is namelijk zo vervelend als een woning waar het geluid door de woning galmt. Als je bijvoorbeeld een fervent muziekliefhebber bent zul je gelijk dit verschil merken.

Daarnaast is het ook mogelijk om van de stof van je vouwgordijnen ook gordijnen te maken. Bijna alle stoffen zijn hier geschikt voor. Bij bijvoorbeeld een rolgordijnen zal je dit niet lukken. Erg leuk als je op zoek bent naar een combinatie van gordijnen en vouwgordijnen.

Als laastste is een fijne eigenschap van vouwgordijnen dat ze gewassen kunnen worden. Je kunt ze gewoon in de wasmachine stoppen wanneer er een vlek op komt. Heel anders dan bijvoorbeeld bij een plissé gordijn of rolgordijn. Deze zijn niet zo eenvoudig te reinigen. En je vouwgordijnen dus wel; reinig deze eenmaal per jaar in de wasmachine en ze blijven erg lang mooi en schoon!

 

Reacties