Profielfoto van Creon Kozijnen
Creon Kozijnen
Sluisweg 2B, 3371 EV Hardinxveld-Giessendam

Voor het voorjaar vast een hor kopen

Het is goed voor de gezondheid om je huis voldoende te luchten. Maar dan zonder insecten. Een hor kopen is hiervoor de beste oplossing.

Frisse lucht zonder insecten

In de herfst en winter is het vaak te koud om dit lange tijd te doen. In het voorjaar en de zomer voelt het juist prettig om verkoelende lucht van buiten binnen te laten. Helaas komen er ook ongenode gasten als insecten of pollen binnen. Met een hor voorkom je dit. Er zijn plissé hordeuren en plissé horren voor ramen en verder rolhorren, inzethorren en klemhorren. Wees alvast voorbereid op het nieuwe jaar door een hor te kopen op maat, die je zelf eenvoudig bevestigt. Lees verder om de juiste keuze voor jouw situatie te maken.

Plissé hordeuren, enkel of dubbel

Je hebt de keuze uit enkele plissé hordeuren of twee naast elkaar, die je langs een bovenrail naar elkaar toe schuift. Dat is heel handig bij schuifpuien. Plissé is de moderne en veilige variant van de vroegere veerconstructie. Bij het bedienen vouwt het gaas zichzelf dicht en open. De hordeur is windvast, kan niet dichtklappen en je kunt hem zover openzetten als je wilt. Door de lage onderdorpel kunnen kinderen en huisdieren niet struikelen en is deze hordeur rolstoelvriendelijk.

Een rolhor of plissé hor kopen

Plissé horren werken hetzelfde als de hordeuren, je vouwt het gaas soepel en geruisloos in en uit tot de gewenste stand. De omkasting is net als bij de plissé hordeuren in allerlei RAL-kleuren verkrijgbaar, zodat die niet opvalt en bij het huis past. Het staat stijlvol om dezelfde hordeuren en horren te combineren. Rolhorren zijn fijn in combinatie met rolgordijnen, ze vallen zo niet op en je rolt ze eenvoudig verticaal op in de omkasting. Het gaas is extra sterk en scheurt niet. Je kunt rolhorren toepassen bij dakramen, draaikiep-ramen, schuiframen en draairamen. Dit geldt ook voor de inzethorren en klemhorren.

Hor kopen zonder schroeven

Wil je een voordelige hor kopen en liever niet boren? Inzethorren voor kunststof of houten kozijnen zet je vast met een veer aan de boven- en onderkant van het raam. Demonteren is daarom heel eenvoudig. Klemhorren zijn handig bij aluminium kozijnen. Je zet ze vast met dunne klemmen van RVS. Online kun je heel eenvoudig van beide soorten een hor kopen met gewoon gaas, extra sterk aluminium gaas of gaas met extra fijne mazen tegen pollen.